ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Припиняє існування друкована версія "Вечірнього Києва"

30.11.2018, 16:00
Фото - facebook.com

29 листопада вийшов останній друкований випуск газети “Вечірній Київ”, залишиться сайт газети. “Хрещатик” стане офіційним вісником Київської міської ради та КМДА. Про це повідомляє “Детектор медіа” з посиланням на виконувача обов’язків головного редактора газет “Вечірній Київ” і “Хрещатик” та начальника КП “Вечірній Київ” Максима Філіппова.

“Газета “Вечірній Київ” більше не виходить, це був останній випуск, який об’єднав чотири номери. Більше у 2018 році “Вечірній Київ” не буде виходити в паперовій версії. Під брендом “Вечірнього Києва” виходить сайт. Нове комунальне підприємство “Центр публічної комунікації та інформації”, яке вчора створили, буде обслуговувати в тому числі і цей сайт. Останній наклад “Вечірки” вийшов накладом 10 тисяч примірників”, – сказав Максим Філіппов.

За його словами, газета “Хрещатик” стане офіційним вісником, у якій друкуватимуться рішення, розпорядження, оголошення Київської міської ради і КМДА, а також постанови ЦВК. І “Вечірній Київ”, і “Хрещатик” втратять офіційну реєстрацію друкованих ЗМІ, сайт “Вечірки” та офіційний вісник “Хрещатик” передадуть у КП “Центр публічної комунікації та інформації”, за створення якого 29 листопада 2018 року проголосувала Київська міська рада.

“Деяка кількість творчих працівників “Вечірки” залишилися працювати в редакції сайту і роблять ту саму роботу, що й раніше, а частина людей (близько десяти осіб) звільнилися (літературний редактор, коректор, верстальник). На “Вечірці” та “Хрещатику” працюватиме близько 25 осіб. У нас зараз не йде передплата на 2019 рік, тому що ми передаємо право на друк новому КП “Центр публічної комунікації та інформації”, яке й буде друкувати “Хрещатик”, – уточнив Філіппов.

Перший номер газети “Вечірній Київ” вийшов 21 грудня 1905 року.

Нагадаємо, 31 грудня 2018 року має завершитися третій і останній рік реформування друкованих державний і комунальних ЗМІ. Ті, які не встигнуть реформуватися, втратять свою реєстрацію як ЗМІ.

2 жовтня 2018 року Верховна Рада не змогла ухвалити жодного з двох законопроектів “Про внесення змін до Закону України “Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації”. У результаті голосування обидва законопроекти відхилені.

До кінця 2018 року всі державні та комунальні газети повинні реформуватись. Це означає, що ці ЗМІ мають вивести із числа засновників державні й комунальні підприємства та здійснити перереєстрацію. На втілення цієї реформи було відведено три роки. Станом на вересень 2018 року із 752 видань, що мають роздержавитись, реформувалися всього 241, тобто третина.

Нагадаємо, 1 березня 2018 року Верховна Рада відхилила законопроект № 6560 про внесення змін до Закону України “Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації” щодо вдосконалення механізму реформування друкованих ЗМІ, внесений членами комітету з питань свободи слова та рекомендований ним до ухвалення за основу.

6 червня 2018 року у Верховній Раді було зареєстровано законопроект №8441 про внесення змін до Закону України “Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації”, ініціаторами якого стали дев’ять членів комітету з питань свободи слова та інформаційної політики.

Liked the article?
Help us be even more cool!