ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Принцеса Вельська перепросила за відредаговане фото до Дня матері

11.03.2024, 15:10
Кетрін, принцеса Вельська. Фото – Kensington Palace

Кетрін, принцеса Вельська, взяла на себе відповідальність і перепросила за відредаговану фотографію, яку низка міжнародних видань мусила видалити через занепокоєння, що її могли штучно змінити.

Про це пише CNN.

Кейт заявила, що просить вибачення за “будь-яку плутанину”, яку спричинило зображення.

Як пише видання, її “експериментування” з фотошопом спричинило хвилю негативної уваги до Кенсингтонського палацу на тлі суспільного збентеження через довгу відсутність Кейт на публіці.

Фото, опубліковане в неділю на честь Дня матері у Великій Британії, стало першим офіційним зображенням Кейт із січня, коли та перенесла операцію живота.

За кілька годин після оприлюднення допису Кенсингтонського палацу чотири великі фотоагентства видалили зображення, висловивши припущення, що його відредагували.

Попередній розгляд фото виданням CNN виявив щонайменше дві ділянки з ознаками потенційного маніпулювання, зокрема рукав принцеси Шарлотти й застібку на лівому боці жакета принцеси Валійської.

Фото – скрін CNN

У соцмережі Х Кетрін написала: “Як і більшість фотографів-аматорів, я іноді експериментую з редагуванням знімків. Я хочу перепросити за будь-яку плутанину, спричинену сімейним фото, яке ми поширили вчора”.

Палац не розголошував подробиць щодо того, які деталі зображення Кетрін намагалася відредагувати й чи опубліковане фото було склеюванням кількох знімків з однієї сесії.

Родина принца Вельського за традицією оприлюднює сімейне фото на кожен День матері, але цьогорічний знімок вийшов на тлі суспільної інтриги й збентеженості щодо тривалої відсутності Кейт після січневої операції.

Втім, у неділю ввечері кілька провідних фотоагентств розіслали клієнтам “скасувальні” сповіщення й порадили не використовувати це зображення. Перед тим як в автентичності фото з’явилися сумніви, воно встигло з’явитися на шпальтах кількох британських газет і міжнародних новинних сайтів, зокрема CNN.

Видання Associated Press зазначило, що “ретельніший розгляд виявив, що зображення могло бути змінене джерелом”. В Agence France-Presse заявили, що відкликали фото через “редакційну проблему”.

У нотатці клієнтам агентство пише: “Виявилося, що надане фото принцеси Вельської і її дітей… поширене сьогодні Кенсингтонським палацом, було змінене, через що його було видалено із систем AFP”.

Також зображення “скасували” PA Images і Getty Images.

Марія Ігнатьєва, Валентина Троян

Liked the article?
Help us be even more cool!