ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Прикордонники спростовують фейк про обмеження виїзду для українців призовного віку

03.02.2022, 15:31
Фото – szru.gov.ua
Фото – szru.gov.ua

Державна прикордонна служба спростовує російський фейк, зокрема заяву окупаційної влади про начебто впровадження обмежень виїзду за кордон українців призовного віку.

Про це Укрінформу сказав речник ДПСУ Андрій Демченко.

“ДПСУ звертається до громадян не вестися на провокації, які розганяє РФ та її маріонетки. Держприкордонслужба жодним чином не обмежувала і не приймала рішення про обмеження в праві вільного пересування громадян. Ми не керуємося ні віком, ні статтю громадян, яких начебто планують обмежити в праві пересування. Прикордонники діють виключно в рамках діючого законодавства”, – сказав Демченко.

Він також додав, що подібні заяви – це провокація, яка розрахована на дестабілізацію ситуації в Україні

Раніше Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки повідомив, що російські медіа 3 лютого поширили заяву з посиланням на окупаційну адміністрацію. У ній ішлося, що нібито голова Державної прикордонної служби України видав наказ про обмеження виїзду з України військовозобов’язаних чоловіків віком від 18 до 45 років. 

У центрі додали, що заяви щодо обмеження виїзду за кордон українців призовного віку лунають не вперше. У 2018 році таку дезінформацію поширювали російські посадовці.

Liked the article?
Help us be even more cool!