ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Пригожин вимагає порушити справу проти журналісток "Медузи" через запит про участь вагнерівців у війні з Україною

13.07.2022, 14:49

Російський олігарх Євген Пригожин попросив голову слідчого комітету порушити кримінальну справу проти журналісток "Медузи" через запит видання про участь Приватної військової компанії Вагнера у війні росії з Україною.

Про це повідомляє "Медуза".

Запит підписала редакційна директорка "Медузи" Тетяна Єршова, контакт для зв'язку вказали спеціальної кореспондентки видання Лілії Яппарової.

Пригожин просить порушити проти Єршової та Яппарової справу за статтями про поширення "фейків" про російську армію (стаття 207.3 КК) та про держзраду (стаття 275 КК).

Він вважає, що в питаннях до нього від початку закладена інформація про те, що у війні рф проти України бере безпосередню участь ПВК Вагнера та що в одному з поставлених "Медузою" питань "фактично стверджується про контроль міністерством оборони РФ "вербувальної інфраструктури ПВК Вагнера".

13 липня "Медуза" опублікувала розслідування Лілії Яппарової про російських найманців на війні в Україні. У ньому йдеться про те, що бійці ПВК Вагнера, власником якої називають Пригожина, вирушили до України наприкінці березня в результаті набору, організованого міноборони рф.

Нагадаємо, Євгена Пригожина пов'язують із заснуванням петербурзького "Агентства інтернет-досліджень", більш відомого як "фабрика тролів". Співробітники "фабрики тролів" за грошову винагороду писали в соцмережах дописи на підтримку Кремля, а також проводили атаки на незалежні засоби масової інформації та опозиційних блогерів. 

У 2018 році США висунули Пригожину і 12 співробітникам "Агентства інтернет-досліджень" звинувачення у втручанні у вибори Президента США. Москва неодноразово заперечувала будь-який свій вплив на американське волевиявлення. У лютому 2018 року Окружний суд округу Колумбія (США) видав ордер на арешт Пригожина. Влітку 2020 року ФБР оголосило Пригожина в розшук, а в лютому 2021-го пообіцяло нагороду в розмірі 250 тис. доларів США за інформацію, яка допоможе його арешту.

Liked the article?
Help us be even more cool!