ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Прямий та 5-й підтримали указ про єдиний телемарафон і хочуть паритету для трансляції своїх програм

20.03.2022, 16:32
Фото – prm.ua
Фото – prm.ua

Телеканали “Прямий” та 5-й підтримали указ президента про роботу єдиного інформаційного телемарафону “Єдині новини #UАразом” та хочуть отримати на паритетних засадах з іншими учасниками проєкту достатній обсяг часу для трансляції програм каналів на єдиній платформі телемарафону.

Про це йдеться у зверненні журналістів ТОВ “Вільні медіа” щодо трансляції єдиного марафону “Єдині новини UA Разом”.

“Ми, журналісти та акціонери двох телеканалів, “Прямого” та “П’ятого”, підтримуємо зусилля влади в організації оборони країни – у тому числі в інформаційній сфері. Зокрема, і Указ Президента України, який ввів у дію рішення РНБОУ “Щодо реалізації єдиної інформаційної політики в умовах воєнного стану”, – йдеться у зверненні.

У зверненні зазначається, що колективи каналів “завжди стояли й непохитно стоять на проукраїнських патріотичних позиціях”. 

“Від початку повномасштабного російського вторгнення – дотримуються принципу one voice policy, коли всі українські журналісти говорять про війну одним голосом. Голосом з позиції національних інтересів України. Наші журналісти працюють у гарячих точках. Ведучі часто-густо виходять в ефір з бомбосховища. Не існує жодних підстав обмежувати самостійне мовлення наших каналів – каналів з твердою проукраїнською позицією, яка ні в кого не викликає ані найменших сумнівів. І які ніколи не мали жодних нарікань з боку військових. Ми здатні й надалі забезпечувати повноцінне цілодобове мовлення й ефективно битися в інформаційній війні, захищаючи Україну, разом з колегами-журналістами з інших каналів”, – зазначає “Вільні медіа”.

Канали зауважують, що готові збільшити на своїх частотах обсяг трансляції єдиного марафону на платформі стратегічної комунікації “Єдині новини UA Разом”. І зазначають, що вже зараз транслюють їхні випуски новин.

Натомість канали хочуть отримати “на паритетних засадах з іншими учасниками проєкту достатній обсяг часу для трансляції програм “Прямого” та “П’ятого” на єдиній платформі – для впровадження скоординованої державницької інформаційної політики”.

Тому канали делегуватимуть своїх представників до редакційної групи платформи й марафону для обміну програмами, ідеями та гостями.

Раніше ІМІ повідомив, що 19 березня Президент України Володимир Зеленський увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України про роботу єдиного телемарафону “Єдині новини #UАразом”.

Реалізувати це рекомендовано Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення.

Депутат фракції “Європейської солідарності” Микола Княжицький розкритикував указ президента, заявивши, що це рішення є незаконним, пише УП

“В ефірі мають право мовити лише “Інтер”, “Плюси”, “Україна” і ICTV,  які роблять спільний марафон. Вороги у владі штовхають президента не на боротьбу з “Росією 24”, яку включили в Мелітополі, а на боротьбу з українськими патріотичними каналами, які, на відміну від “Інтера”, не підтримували ОПЗЖ і не прославляли агресора. Це незаконно і несправедливо”, – написав він.

Радник голови ОПУ Михайло Подоляк у розмові з УП запевнив, що указ президента не передбачає закриття будь-яких телеканалів. 

“Мова йде тільки про необхідність підключення до єдиного загальнонаціонального телемарафону – повністю або частково. Але в каналів є певна творча свобода. Інша річ, що під час повноцінної війни має бути більш-менш єдина інформаційна політика в телепросторі”, – сказав він.

Liked the article?
Help us be even more cool!