ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

При Офісі президента створять Раду з питань свободи слова (Оновлено)

17.07.2019, 12:48
Фото - Наталя Кравчук / Новое время

Заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко повідомив про створення Ради при Президентові України з питань свободи слова.

Про це він заявив під час наради “Свобода слова та інформаційна безпека України: спільні виклики – спільні рішення”, повідомляє “Детектор медіа”.

Він зазначив, що 17 липня на сайті президента має з'явитися інформація про відновлення роботи Ради при Офісі президента. За його словами, після оприлюднення інформації можна буде відкрито подавати пропозиції щодо складу Ради.

Як згодом повідомили на сайті президента, до складу Ради увійдуть по одному представнику від кожної редакції центральних ЗМІ. Після того як редакції визначаться, вони зможуть надіслати ім’я та прізвище свого представника із зазначенням місця роботи та посади на адресу: [email protected].

“Очікується, що Рада допомагатиме фіксувати та усувати загрози для свободи слова, прояви цензури. Також серед пріоритетів – захист права журналістів на професію. Для цього в Раді будуть представники силових відомств і медіаюристи”, - йдеться у повідомленні.

Аналогічні ради, до складу яких увійдуть представники регіональних засобів масової інформації, запропоновано створити при кожному голові ОДА.

Нагадаємо, представники медійних громадських організацій закликали президента Володимира Зеленського відновити робочу групу з безпеки журналістів. Крім того, заступник глави Адміністрації президента Кирило Тимошенко заявив, що команда АП Володимира Зеленського розробляє пакет законопроектів щодо медіаіндустрії.

Liked the article?
Help us be even more cool!