ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

При Нацраді буде створено експертну раду з нагляду за роботою ЗМІ під час виборів

10.01.2019, 17:21
Фото - ternopil.te.ua

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення схвалила ініціативу щодо створення Незалежної експертної ради з питань діяльності електронних засобів масової інформації під час виборів у 2019 році.

Таке рішення Нацрада ухвалила 10 січня на своєму засіданні, розглянувши відповідну ініціативу своєї Громадської ради, повідомляється на сайті регулятора.

Незалежну експертну раду буде створено “з метою забезпечення демократичності, прозорості й відкритості висвітлення ЗМІ виборчого процесу в період проведення виборчих кампаній”. Працюватиме вона при Громадській раді Нацради. До складу експертної ради входитимуть представники громадських організацій, медіа-юристи, політологи, науковці тощо.  

Передбачається, що члени експертної ради надаватимуть висновки щодо спірних та дискусійних матеріалів і ситуацій, які виникатимуть під час виборчих перегонів. Відповідні документи будуть розміщуватися у вільному доступі для широкого загалу.

Оголошення про подання до Громадської ради кандидатур на входження до складу Незалежної експертної ради невдовзі буде розміщено на сайті Національної ради.

Liked the article?
Help us be even more cool!