ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Проведенням ІПСО Росія намагається зекономити на звичайних видах озброєння – ГУР

25.01.2023, 16:28
Фото – ГУР
Фото – ГУР

Проводячи інформаційно-психологічні спецоперації (ІПСО), росіяни намагаються зекономити на звичайній зброї.

Про це 25 січня на брифінгу “ІПСО: як жити та працювати в епоху інформаційних атак” розповів представник Головного управління розвідки Андрій Юсов, повідомляє представниця ІМІ.

“Є низка літер “Д” – дестабілізація, дезінформація, дискредитація і деморалізація. Якщо армія буде деморалізована, почнеться втеча і залишення власних позицій. Якщо Україна буде дискредитована в очах міжнародних партнерів, то не буде зброї і не буде, чим воювати. Можна зекономити життя власних солдатів і власний бойовий комплект. Якщо буде деморалізоване суспільство і дискредитована влада, буде дестабілізація і хаос. Це означатиме, що Київ можна буде взяти за три дні”, – пояснив Юсов.

Він зазначив, що одночасно росіяни реалізують десятки таких “програм”. Найвідоміші з них просувають меседжі про нібито біолабораторії на території України, про те, що в Україні корупція і зброя, яку надсилають США, негайно продається невідомо куди.

Ці операції вимагають значних коштів, але суми все одно незрівнянні з військовим бюджетом, підкреслив Андрій Юсов.

Він навів приклади ІПСО, що не є очевидними, і ворог робить їх руками людей, які в розпачі та щиро підтримують якісь тези.

“Наприклад, на жаль, родичі військовополонених або журналісти, які “підкидають” якісь речі для активного висвітлення. У кожному інтерв’ю зараз ставиться питання “Що з нападом з Білорусі?”. Це ілюстрація того, як працює ІПСО. Тобто “зарядити” тему, що на білоруському напрямку вже завтра відбудеться напад і в такий спосіб відволікти сили й засоби від інших напрямків. За можливості дійсно спровокувати протистояння на українсько-білоруському кордоні. Це те, що реалізує ворог”, – пояснив представник розвідки.

Як повідомляв ІМІ, 16 січня Головне управління розвідки Міністерства оборони України попередило українських журналістів, що найближчим часом Росія спробує використати їх для проведення інформаційно-психологічних операцій.

Liked the article?
Help us be even more cool!