ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Протоієрею УПЦ МП з Криму загрожує 12 років тюрми за допомогу російським військовим

Обвинувачений окупаційний протоієрей Сімферопольської та Кримської єпархії УПЦ МП. Фото – Прокуратура АР Крим та м. Севастополя

Прокуратура АР Крим та Севастополя скерувала до суду обвинувальний акт стосовно окупаційного протоієрея Сімферопольської та Кримської єпархії УПЦ МП, обвинуваченого в зборі матеріальних ресурсів для армії РФ під виглядом “благодійної допомоги”.

Про це повідомила прокуратура автономії.

Йому інкриміновано пособництво державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України) та загрожує до 12 років позбавлення волі.

За даними слідства, обвинувачений із 2014 року підтримує окупаційну владу як “керівник відділу Сімферопольської та Кримської єпархії зі взаємодії з ЗС РФ, правоохоронними органами та іншими силовими структурами”.

Після повномасштабного вторгнення громадянин України очолив “Спеціальний гуманітарний центр Кримської митрополії”, метою якого є збір матеріальних ресурсів для армії ворога під виглядом “благодійної допомоги”.

За даними прокуратури, у період 2022–2023 років обвинувачений, бувши настоятелем церкви в Сімферополі, організував та провів у ній низку “зборів” для потреб військових формувань міноборони РФ: засобів захисту, маскувальних сіток, екіпірування, опалювальних приладів тощо.

Він здійснив понад 100 поїздок з “гуманітарною допомогою” на тимчасово окуповані території Донецької, Херсонської та Запорізької областей, під час яких передавав російським військовослужбовцям зібрані матеріальні ресурси, зазначає прокуратура.

Також обвинувачений організовує релігійні заходи в Криму, де просуває проросійські наративи та закликає кримчан підтримувати збройну агресію проти України. Окупанти нагородили його медаллю міноборони РФ “За веру и служение Отечеству”.

Оскільки обвинувачений переховується від правоохоронних органів на території окупованого Криму, його оголошено в розшук. 

Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Liked the article?
Help us be even more cool!