ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Протестувальники домовились з "Інтером" про зміну редакційної політики

06.09.2016, 14:50

Протестувальники, які з 5 вересня блокували роботу телецентру “Інтер Медіа Груп”, заявили, що дійшли згоди з керівництвом телеканалу. Протягом п’яти найближчих днів телеканал має змінити свою редакційну політику та звільнити заступника директора з розвитку компанії “Національні інформаційні системи” (НІС) Ігоря Шувалова. Мітингарі згортають намети. Про це повідомив співорганізатор мітингу, член батальйону “Свята Марія” та організації “Всеукраїнський союз АТО” Олексій Сердюк, повідомляє “Детектор медіа”.

За його словами, під час перемовин з представниками “Інтера” активісти дійшли згоди. “Досягнута домовленість, у нас є п’ять днів. Зараз будуть розблоковані під’їзди, машини приберуть, намети будуть зібрані. Чекаємо п’ять днів, поки вони змінять контент. Шувалова буде звільнено найближчим часом. Ми сподіваємося, що цей процес буде запущено. Якщо контент не буде змінено, люди зберуться і блокада буде поновлена, але в набагато жорсткішій формі”, сказав він.

Він також зазначив, що журналісти будуть допущені до своїх робочих місць.

“Всі наші активісти до журналістів ніякого негативу не мають. Ми всі розуміємо, що люди, які тут працюють, хороші люди, і багато хто з них нас підтримує. Але вони просто виконують свою роботу. Наша акція була проти керівництва телеканалу. Тому ми сподіваємося, що наші вимоги через п’ять днів будуть виконані в повній мірі”, –  зазначив він.

Як повідомляв ІМІ, 4 вересня телеканал “Інтер” заявив про напад на офіс компанії “Національні інформаційні системи”, збройний напад та постраждалих.

Напад і підпал будівлі НІС 4 вересня слідчі кваліфікують за ч. 4 ст. 296 (Хуліганство) та ч. 2 ст. 194 (Умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України.

5 вересня, вранці, у Києві під стінами головного офісу телеканалу “Інтер” на вулиці Дмитрівській зібралися десятки активістів, які не згодні з політикою телеканалу. Активісти, що зібралися зранку 5 вересня під будівлею телеканалу “Інтер”, оголосили безстрокову акцію протесту і блокування каналу. Учасники протестів підвезли шини та встановили намети біля будівлі телеканалу “Інтер”.

5 вересня Президент України Петро Порошенко доручив Генеральному прокурору Юрію Луценку взяти розслідування подій, що сталися на телеканалі “Інтер” 4 вересня, під особистий контроль.

Водночас Порошенко заявив, що “абсолютно неприпустимою є реалізація сценарію, коли через фінансування з Росії окремі ЗМІ намагаються дестабілізувати внутрішньополітичну ситуацію в Україні”, реакція на це має бути в абсолютно законний спосіб.

5 вересня телеканал “Інтер” подав до Генеральної прокуратури України, Міністерства внутрішніх справ, Служби безпеки України, Національної поліції України заяву про перешкоджання законній професійній діяльності журналістів через блокування офісу в Києві. Телеканал вимагає від правоохоронців “рішучих дій щодо розблокування телеканалу, відновлення законності і правопорядку”.

6 вересня блокування каналу продовжилося.

Фото - "Детектор медіа"

Liked the article?
Help us be even more cool!