ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Проросійського псевдовоєнкора Сергія Лебедєва заочно засудили до 15 років ув'язнення

Суд заочно засудив до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна обвинуваченого у державній зраді псевдовоєнкора Сергія Лебедєва (псевдонімом “Лохматий”), повідомила пресслужба СБУ. 

Засуджений є уродженцем Миколаєва, повідомляє Офіс Генпрокурора. Прокурори в суді довели, що він з 2014 року перебуває у тимчасово окупованому Донецьку, де активно співпрацює з представниками збройних сил і ФСБ РФ.

Засуджений Сергій Лебедєв/Фото - пресслужба Офісу генерального прокурора

За даними слідства, Лебедєв працює на ФСБ як “позаштатний воєнкор” московського інформагентства “РИА Новости” та виконує завдання російської спецслужби за кількома напрямками.

Як зазначає СБУ, він збирає розвіддані про Сили оборони та коригує повітряні атаки РФ на цивільну інфраструктуру України. Для цього Лебедєв залучав інформаторів, яких знаходив на власному телеграм-каналі із загальною аудиторією понад 30 тисяч підписників.

Зокрема, за наведенням одного із користувачів інтернет-ресурсу “Лохматий” скоригував удар російськими ракетами С-300 по багатоповерхівці у Миколаєві восени 2022 року.

Також зрадник залучив до співпраці мешканця Закарпаття, який передавав йому локації військових підрозділів у прикордонному регіоні, зазначили в СБУ.

Крім того, за даними слідства, Лебедєв брав участь у підготовці замовних сюжетів для кремлівських телеканалів. “Там він поширював фейки про Сили оборони та обстановку на фронті”, – зазначили в СБУ.

Суд визнав Лебедєва винним за ч.2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Як повідомляв ІМІ, у липні 2023 року СБУ повідомила про підозру проросійському блогеру, адміністратору телеграм-каналу Сергію Лебедєву (псевдонім Лохматий), який став агентом ФСБ Росії та коригував російські ракетні удари.

У січні 2024 року український суд засудив до дев’яти років ув’язнення інформатора Сергія Лебедєва.

Liked the article?
Help us be even more cool!