ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Проросійський кримськотатарський телеканал почав супутникове мовлення

01.04.2016, 13:41

Проросійський телеканал кримськотатарською мовою “Міллет” почав мовлення через супутник з окупованого Росією Криму, повідомляє Крим.Реалії.

“Віце-прем’єр уряду” Криму заявив, що метою телеканалу є протидія “антиросійській пропаганді”.

Кримськотатарська спільнота протестувала у серпні, коли був зареєстрований телеканал, називаючи його “кремлівським пропагандистським засобом”. Тестове мовлення канал почав у вересні.

Як заявив 1 квітня гендиректор телеканалу Сейран Мамбетов, тепер його програми через російський супутник “Ямал 401” транслюватимуться в Росії, Україні, Центральній Азії й Туреччині.

Як повідомляв ІМІ, 1 квітня 2015 року в Криму закінчився термін перереєстрації ЗМІ за російським законодавством. Низка кримськотатарських ЗМІ не змогли перереєструватися. Роскомнагляд кілька разів повертав документи на перереєстрацію телеканалу ATR, щоразу посилаючись на формальні причини.

Тому з 1 квітня телеканал ATR припинив мовлення в ефірі, оскільки не зміг отримати дозвільних документів на мовлення у Роскомнагляду. Також з 1 квітня припинили мовлення у Криму дитячий телеканал "Лале", радіостанції "Мейдан-ФМ" і "Лідер", що входили до холдингу ATR.

2 квітня голова уряду Криму Сергій Аксьонов заявив про намір створити суспільну кримськотатарську телерадіокомпанію за прикладом суспільного російського телебачення. На її створення у федеральному бюджеті було виділено понад 170 мільйонів рублів.

Нова суспільна кримськотатарська телерадіокомпанія отримала назву “Міллет”, що в перекладі означає народ.

10 серпня 2015 року Роскомнагляд зареєстрував проросійський кримськотатарський телеканал “Міллет” і радіостанцію “Ватан Седасен” в якості засобів масової інформації.

18 лютого 2016 року Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення звернулась до Ради національної безпеки і оборони з проханням застосувати персональні спеціальні економічні санкції до юридичних осіб Російської Федерації, а також до зареєстрованих на тимчасово окупованій території України, а саме до державних телеканалів. До списку увійшла і автономна некомерційна організація “Суспільна кримськотатарська телерадіокомпанія” - телеканал “Міллет” та радіо “Ватан Седасен”.

30 березня радник голови Міністерства інформаційної політики України у справах Криму Еміне Джеппар заявила, що Національна рада з питань телебачення і радіомовлення України перевірить законність можливої ​​трансляції програм кримського телеканалу “Міллет” (який названий підконтрольною Кремлю окупаційною владою Криму “Суспільною кримськотатарською телерадіокомпанією”) через супутник на територію України.

Liked the article?
Help us be even more cool!