ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Проросійські активісти ледве не побили у Донецьку польських журналістів

17.04.2014, 12:38

У Донецьку телевізійну групу польського публічного телеканалу TVP ледь не побили учасники протестів біля обласної держадміністрації, коли вони намагалися зробити сюжет про ці події. Про це УНІАН розповіла кореспондент телеканалу Арлета Бойке, яка працювала там.

За її словами, інцидент стався на початку цього тижня у момент, коли вони знімали відео всередині табору мітингувальників і розмовляли з частиною з них.

"До нас підійшов чоловік, озброєний палицею, і кинувся до камери. Я його відштовхнула, почалася штовханина, я кричала, що вони не повинні нас чіпати, вони на нас кричали, хто нам дав дозвіл знімати", - зазначила вона.

Журналіст відповіла, що їм дозволили знімати інші люди, з якими вони розмовляли на цю тему, а серед нападників були люди в масках, які відмовлялися представитися.

"Я злякалася, і мій оператор теж говорив, що якби він був один, то не сумнівається, що його б побили", - сказала вона.

Бойке зазначила, що нападники також обзивали їх "бандерівцями" і "фашистами", додавши, що багато місцевих жителів, з якими їм довелося поспілкуватися, дуже негативно ставляться до поляків.

"Під час кожного нашого живого включення за нами стояла група людей, яким ми повинні були пояснювати, що ми говоримо. До Польщі вони дійсно дуже негативно налаштовані, як і до інших представників західних медіа, через те, що ми нібито продалися США, і через те, що (глава МЗС Польщі Радослав - ред.) Сікорський підписав угоду з Януковичем, яку ніхто тепер не виконує, і Україні тепер загрожує громадянська війна", - сказала вона.

"Пропускаю це повз вуха, бо знаю, що вони повторюють гасла, якими їх годують. Це було не вперше", - зауважила журналіст, коментуючи свої відчуття внаслідок озвучування мітингувальниками звинувачень.

На відео, яке вдалося зняти оператору, також чутна нецензурна лайка на адресу працівників польського TVP.

“Новости Донбасса”

Liked the article?
Help us be even more cool!