ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Проросійські ЗМІ поширюють фейки про причетність українців до протестів у Сербії – посольство

10.07.2020, 10:25
Фото – з DW
Фото – з DW

Російські та проросійські ЗМІ поширюють у Сербії неправдиву інформацію про причетність українців до протестів у Белграді. Про це повідомляється 9 липня на офіційному сайті Посольства України в Сербії.

“У ці дні через російські й проросійські інформаційні ресурси в інформаційному просторі Сербії поширюється інформація про нібито “український сценарій” і причетність українців до подій у Сербії. У зв'язку з цим Посольство України в Сербії офіційно заявляє, що держава Україна жодним чином не втручається у внутрішньополітичну ситуацію в Республіці Сербія”, – йдеться в заяві.

Водночас посольство не має інформації про участь громадян України в останніх подіях у Сербії.

Відомство закликає сербські ЗМІ “не поширювати неправдиву інформацію про Україну і громадян України щодо ситуації в Сербії”.

Як повідомляє Громадське, 9 липня у сербському виданні Alo з’явилася публікація під назвою “Найманці з України знищили Белград! Нове одкровення про руйнівні протести демонстрантів”. Її одразу підхопили російські видання.

Alo написало, що в протестах у Белграді нібито брали участь найманці американської приватної військової компанії Blackwater та громадяни Сербії, які раніше брали участь у війні на Донбасі.

Нагадаємо, у Белграді 7 липня ввели комендантську годину через збільшення кількості випадків COVID-19. Незгодні з таким рішенням влади вийшли на протести, які призвели до сутичок із поліцією.

Після численних протестів у столиці Сербії Белграді передумали запроваджувати комендантську годину.

Liked the article?
Help us be even more cool!