ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Пропагандистці з Криму оголошено про підозру у виправдовуванні війни РФ

Прокуратура АР Крим повідомила про підозру окупаційній посадовиці та головній редакторці пропагандистського інформагентства “Крим сьогодні” в публічному виправдовуванні війни РФ. Про це повідомляється на сайті Прокуратури АР Крим.

За даними слідства, підозрювана після повномасштабного вторгнення Росії неодноразово виступала в пропагандистських засобах масової інформації держави-агресора.

Підозрювана пропагандистка з Криму, головна редакторка “Крим сьогодні”

Підозрювана головна редакторка пропагандистського інформагентства “Крим сьогодні”. Фото – ark.gp.gov.ua

“У своїх виступах вона підтримувала незаконні дії окупантів та поширювала російські наративи про “повернення додому” українських територій. Також підозрювана наголошувала, що, як виявляється, Україна “загниває у націоналізмі та пригніченні російськомовного населення”, – повідомляє прокуратура.

Співпрацювати з Росією підозрювана почала після окупації півострова. Зараз вона обіймає окупаційні посади: головної редакторки інформагентства “Крим сьогодні”, голови ради “Української громади Криму” та є заступницею голови комітету із законодавства окупаційної “Державної Ради РК”.

Прокуратура зазначає, що окупаційна представниця вела інформаційну діяльність, спрямовану на ослаблення національних інтересів України, підтримку держави-агресора, виправдовування та заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України. Тому їй оголошено про підозру в публічному виправдовуванні дій держави-агресора (ч. 3 ст. 436-2 та ч. 6 ст. 111-1 КК України). Їй загрожує до 12 років позбавлення волі.

Liked the article?
Help us be even more cool!