ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Пропагандист, щодо якого ЄС запровадив санкції, очолив кремлівський ТАСС

05.07.2023, 17:02
Фото - vesti.ru
Фото - vesti.ru

Новим генеральним директором російського державного пропагандистського агентства ТАСС призначено першого заступника гендиректора ВДТРК Андрія Кондрашова, повідомляє російська служба Радіо Свобода.

Кондрашов змінив на цій посаді Сергія Михайлова, який з 2012 року очолював ТАСС і звільнився з посади “за власним бажанням”. Про причини свого рішення він не повідомив.

50-річний Андрій Кондрашов з 1992 року працює в державному медіахолдингу “Всеросійська державна телевізійна і радіомовна компанія” (ВДТРК). Він був власним кореспондентом ВДТРК в Центральній Азії, висвітлював роботу Держдуми, входив до складу кремлівського пулу, вів програми “Вєсті”. На посаді заступника гендиректора відповідав за інформаційний блок холдингу.

У 2018 році Кондрашов був речником виборчого штабу Володимира Путіна.

Він є автором фільму “Крим. Шлях на батьківщину”, присвяченого анексії Росією українського півострова у 2014 році. Значну частину фільму становить інтерв'ю президента Володимира Путіна про його особисту участь у березневих подіях 2014 року в Криму. Також він зняв біографічний фільм про Путіна.

У червні 2023 року Євросоюз вніс Кондрашова до 11-го пакета санкцій у відповідь на війну Росії проти України.

Liked the article?
Help us be even more cool!