ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Пропагандист, що загинув у Херсоні, є кадровим співробітником спецслужб РФ – Ігор Соловей

21.10.2022, 12:25
Фото – Укрінформ
Фото – Укрінформ

Російський пропагандист Олег Клоков, який загинув уночі на переправі біля Антонівського мосту Херсона, є кадровим співробітником спецслужб Росії. Про це повідомив керівник Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки Ігор Соловей.

За його словами, Клоков є одним з топпропагандистів Росії, “і не з тих, хто світиться в кадрі – а той, хто організовує (більше ніт) процеси, т.зв. ляльковод”. 

“Він дійсно, як пишуть роспропагандисти, працював на “москва 24”, першому каналі та Russia Today. Але не пишуть, що Клоков – кадровий співробітник росспецслужб”, – написав Соловей.

Він наголосив, що Клоков ніякий не журналіст і в Херсоні міг з'явитися лише за наказом воєнного командування, та додав, що більшість воєнкорів є співробітниками спецслужб. 

“І ось він з'являється в Херсоні, щоб робити пропагандистський телеканал “Таврія” – пишуть “добровільно”. Брехня: це ніяка це не журналістика, а Клоков міг з'явитися в Херсоні тільки за наказом воєнного командування. Тим більше що він робив на переправі вночі з військовими?! На прикладі Клокова можна переконатися: спецслужби РФ контролюють медіасферу Росії і в мирний, і тим більше у військовий час (більшість воєнкорів є співробітниками спецслужб). А тому всі вони мають нести таку ж відповідальність, які і ті хто бігає з автоматом / кулеметом по території України”, – написав керівник Центру стратегічних комунікацій.

За даними Солов'я, Олег Клоков навчався в Харківському авіаційному училищі, потім у Військовому університеті в Москві, пройшов першу та другу Чеченські війни в спецпідрозділі. Після цього почалася його кар'єра на ТБ як співробітника Первого канала. У 2004 році, під час Помаранчевої революції, Клоков працював у Києві.

“Як продюсер (відповідав фактично за розміщення та фінансування 13 (!) знімальних груп російського телеканалу). Причому їх завдання було не стільки видавати сюжети в ефір, скільки забезпечити 24/7 онлайн-трансляцію подій з Києва (тоді інтернет-трансляції не були розвинуті). Для цього він орендував номера / квартири на майдані Незалежності, Хрещатику, біля Верховної Ради й інших важливих місцях, і “гнали картинку” на Москву”, – написав Ігор Соловей та додав, що в Києві Клоков працював під підробними документами і тут його знали як “Мішу”. Крім того, за даними Солов'я, Клоков намагався влаштуватися на канал “Інтер”, “але щось не виходило”.

Як повідомляв ІМІ, 20 жовтня в окупованому Херсоні загинув російський пропагандист, колишній співробітник Першого каналу та RT Олег Клоков. Він допомагав окупаційній адміністрації робити у Херсоні пропагандистський телеканал “Таврія”.

Liked the article?
Help us be even more cool!