ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Пропагандист: На "козацьких" організаціях Донбасу вдалося втримувати окупацію РФ

На "козацьких" організаціях Донбасу вдалося втримувати російську окупацію, і тільки з часу, коли Росія розпочала повномасштабне вторгнення, "козаків" змогли підсилити збройні сили Росії. Про це у своєму "дослідженні" пише ідеолог руского міра та експансіоніст Олексій Анпілогов, звертає увагу Центр національного спротиву.

Анпілогов переконаний, що "козацькі" угруповання надалі можна мобілізовувати до лав російської армії.

"Російська окупація України свідчить про систематичну спробу імперських загарбників дискредитувати історичну спадщину козацтва, яка має велике значення для українського народу. Московські загарбники використовують усі методи, щоб зіпсувати образ козацтва як символу української національної свободи і боротьби за незалежність", – зазначають в українському підпіллі.

Центр національного спротиву нагадав, що нещодавно в Росії підписали закон про створення козачого "мобілізаційного резерву", який передбачає примусове підписання контрактів з міноборони РФ.

Під час весняного призову, який розпочався на окупованих територіях 1 квітня, надходитиме по дві повістки – електронна і паперова. За якою потрібно з’явитись у військкомат – невідомо. Усе для того, щоб шансів уникнути війни було якомога менше.

Як псевдокозацькі організації працювали на окупантів?

Починаючи з 2013 року псевдокозацькі організації, контрольовані спецслужбами Росії, чинили тиск на українські медіа та активістів, які виходили на Євромайдан на Луганщині, Донеччині та у Криму, або ж проводили чи висвітлювали заходи невигідні росіянам.

Зокерма, 9 грудня 2013 року у Луганську представники “Донського козацтва”, а також чоловіки, переодягнені у форму з символікою Партії регіонів, не пускали журналістів на Форум депутатів усіх рівнів, який проходив в "ЛТК-Арена". Зокрема, до зали для роботи не пускали знімальну групу EastKorr, а також журналіста і оператора одного з луганських телеканалів. “Козаки” разом з "регіоналами" вимагали пропуск, а журналістське посвідчення назвали незаконним.

5 березня 2014 року в Сімферополі біля військової частини на вулиці Карла Маркса, 62 ( Штаб військ берегової оборони ВМСУ) представники так званої "кримської самооборони" напали на журналіста видання "Аргументы недели – Крым" Станіслава Юрченка. А вже 6 березня 2014 року, в Сімферополі так звані "козаки" напали на дві знімальні групи іноземних журналістів. Представників ЗМІ побили та відібрали в них обладнання.

Liked the article?
Help us be even more cool!