ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Пропаганда і насильство": МЗС Естонії викличе тимчасового повіреного в справах РФ через гібридну операцію

МЗС викличе тимчасового повіреного в справах Росії в Естонії, заявив міністр закордонних справ Маргус Цахкна після повідомлення Поліції безпеки про затримання підозрюваних у псуванні легкових автомобілів міністра внутрішніх справ Лаурі Ляенеметса та журналіста порталу Delfi Андрія Шумакова. Про це пише ERR.

Підозрювані вчиняли злочини за дорученням російських спецслужб. 

"Очевидно, що Росія систематично намагається підірвати наше суспільство, проводячи гібридні операції проти нашої країни, народу та безпеки. Зрозуміло також, що нас не зламати й що в гібридних операціях Росії немає нічого дивного", – заявив Цахкна.

За його словами, скоординовані дії Росії в Естонії спрямовані проти єдності країни та суспільства. Також цими діями Росія сподівається послабити державність Естонії та підтримку з її боку України. 

"Спроба Росії та російських спецслужб вплинути на життя Естонії за допомогою пропаганди та насильства – ще одна невдала спроба, оскільки в Естонії немає широкої підтримки такого наративу. Ми можемо бути впевнені, що намір Росії впливати на суспільство за допомогою гібридних методів зачіпає і наших друзів.

Захід повинен залишатися єдиним і чітко усвідомлювати загрози з боку Росії. Ми перебуваємо в постійному контакті з нашими союзниками, щоб поділитися подробицями гібридної операції проти Естонії", – продовжив Цахкна. 

Він зауважив, що скоєні злочини – наочний приклад того, як Росія прагне послабити й підірвати єдність Заходу.

Liked the article?
Help us be even more cool!