ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Прокурори передали до суду обвинувальний акт стосовно ректора фейкового вишу на Луганщині

Фото ‒ пропагандистський сайт ЛИЦ
Фото ‒ пропагандистський сайт ЛИЦ

Прокурори Лисичанської окружної прокуратури Луганської області скерували до суду обвинувальний акт стосовно "ректора" фейкового "Донбаського державного технічного інституту" Дмитра Вишневського.

Про це повідомила пресслужба Луганської обласної прокуратури

Йому інкримінують впровадження стандартів освіти РФ в освітніх закладах на тимчасово окупованій території та пособництво державі-агресору.

За даними слідства, житель Брянки, ексвикладач Донбаського державного технічного університету після окупації частини Луганщини підтримав дії росіян.

Із 2014 до середини 2021 року він обіймав різні "керівні" посади у "федеральному державному бюджетному освітньому закладі вищої освіти ЛНР" ‒ так званому "Донбаському державному технічному інституті". З липня 2021 року обвинувачений ‒ "ректор" цього закладу.

Відтоді він почав реалізовувати програму розвитку інституту за новими стандартами освітнього процесу Росії. Крім того, псевдоректор надав інтерв’ю в ефірі однієї з передач на "ДТРК ЛНР", де повідомив про процес виконання вказаної програми.

Пізніше, на початку 2023 року, на території освітнього закладу він організував збір так званої "допомоги" для потреб ворожих військ. Заступник командира незаконного збройного формування "314 батальйону 2 армійського корпусу народної міліції ЛНР" отримав: ліки, генератори, маскувальні халати та накидки на шоломи.

Наразі Дмитро Вишневський у розшуку.

Нагадаємо, підозру слідчі СБУ оголосили Вишневському в серпні 2023 року.

Liked the article?
Help us be even more cool!