ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Прокурор" запросив два з половиною роки колонії кримчанину, який відмовився перепрошувати для тг-каналу колаборанта Таліпова

У справі кримського татарина Длявера Салімова, якого позбавили волі після відмови публічно перепрошувати для телеграм-каналу блогера-колаборанта Таліпова, “прокурор” запросив два з половиною роки колонії-поселення. 

Як повідомляє Кримська правозахисна група, справу Салімова розглядає окупаційний "Кіровський райсуд" Сімферополя, "суддя" Георгій Церцвадзе.

За інформацією правозахисників, 11 серпня 2023 року кримський татарин Длявер Салімов у м. Старий Крим у розмові з іншим жителем Криму висловив своє обурення тим, що його співрозмовник носить на голові кепку із символікою "Z". Салімов висловив усну погрозу опоненту і за допомогою нецензурної лексики вимагав зняти кепку із символікою російської армії. Цей випадок записали на відео і згодом опублікували в підконтрольних силовим структурам РФ телеграм-каналах "Крымский смерш" та "ТалипоV Online".

У підписі під відео було вказане ім’я і по батькові Салімова та містилася погроза розправою. Після публікації, а саме 16 серпня 2023 року, на Салімова завели адміністративну справу за ст. 20.1 КпАП РФ (дрібне хуліганство). Цього ж самого дня "мировий суд" Сімферополя оштрафував Салімова на 4 тисячі рублів за ч. 1 ст. 6.9 КпАП РФ.

Окрім цього, 16 серпня 2023 "суддя" "Кіровського районного суду" Сімферополя Анастасія Боденко ухвалила рішення про адміністративний арешт Салімова на 14 діб за ч. 1 ст. 20.1 КпАП РФ (дрібне хуліганство).

Водночас представники силових структур РФ в усних розмовах кілька разів вимагали від Салімова записати публічні вибачення за свій вчинок, які планувалось опублікувати на телеграм-каналах "Крымский смерш" та "ТалипоV Online".

Длявер Салімов відмовився записувати публічні вибачення, і після цього, 23 серпня 2023 року, на нього завели кримінальну справу за ч. 1 ст. 119 КК РФ (погроза вбивством). Силовики знову запропонували Салімову записати публічне вибачення, від якого він знову відмовився. Після цього йому посилили звинувачення і позбавили волі.

1 листопада 2023 року його дії були перекваліфіковані на ч. 2 ст. 119 КК РФ і вже 2 листопада 2023 його позбавили волі та помістили до СІЗО № 1 м. Сімферополя.

2 листопада "суддя" "Кіровського районного суду" Сімферополя Анастасія Боденко ухвалила рішення про утримання Салімова під вартою протягом 52 днів, до 23 грудня 2023 року. Пізніше цей термін продовжували.

Покарання за статтею, за якою переслідують Салімова, передбачає до п’яти років позбавлення волі.

Liked the article?
Help us be even more cool!