ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Прокурор Саудівської Аравії відмовився відповісти на ключові питання у справі Хашкаджі - ЗМІ

31.10.2018, 11:53
Фото - Reuters / Радіо Свобода

Прокурор Саудівської Аравії Сауд Аль Муджеб, який прибув до Стамбула для проведення розслідування вбивства журналіста Джамаля Хашкаджі, відмовився відповідати на ключові запитання турецької сторони. Про це повідомив колумніст турецького видання Hürriyet Абдулкадір Сельві з посиланням на власні джерела, повідомляє “Європейська правда”.

За його інформацією, турецька влада поділилися з прокурором Саудівської Аравії деякими наочними доказами у справі, але відчувала себе "некомфортно", коли Аль Муджеб зажадав отримати віртуальну копію телефону Хашкаджі. Перш ніж зайти в саудівське генконсульство 2 жовтня, Хашкаджі віддав телефон своїй нареченій, попросивши її сповістити конкретних осіб, якщо він затримається на довше.

Прокурор Аль Муджеб був тим представником саудівської влади, який минулого тижня визнав, що вбивство журналіста було спланованим. Проте він відмовлявся відповідати на запитання турецьких посадовців, де перебуває тіло Хашкаджі, а також хто дав наказ скерувати до Стамбула загін із 15 саудівських агентів-убивць.

"Чому прокурор Саудівської Аравії приховує інформацію про місцеперебування тіла від своїх турецьких колег? Тому що він, можливо, приїхав до Туреччини не для того, щоб вирішити справу вбивства, а щоб врятувати спадкоємного принца", – припускає колумніст.

Представник саудівської корони також відмовив туркам у допиті 18 осіб, затриманих Ер-Ріядом за підозрою в причетності до вбивства.

Саудівські офіційні особи спочатку наполягали на тому, що Хашкаджі покинув будівлю 2 жовтня. Турецька сторона стверджувала, що він був убитий всередині командою агентів, спеціально відправленою із Саудівської Аравії.

Liked the article?
Help us be even more cool!