ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Прокурор Кременчука наказав притягнути до відповідальності чиновників, які не пускали журналістів на наради

24.09.2012, 03:32
Прокурор міста Кременчук Тимофій Кодола направив подання на адресу чиновників міської ради з вимогою притягнути до дисциплінарної відповідальності за закриті наради, повідомляє Репортер.
 

Нагадаємо, 24 липня 2012 року кременчуцьких журналістів (газети «Кременчуцький Телеграф» та «Програма плюс», і телекомпанія «Візит») не пустили на засідання у міськвиконкомі, яку проводив віце-мер Віктор Калашник з головними лікарями міста.

«Прокуратурою міста Кременчука в порядку здійснення правозахисної діяльності проведена перевірка виконкому Кременчуцької міської ради в частині додержання посадовими особами вимог Законів України «Про доступ до публічної інформації», «Про інформацію», «Про порядок висвітлення діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування в Україні засобами масової інформації», «Про службу в органах місцевого самоврядування», - міська прокуратура відреагувала на звернення про порушення законів у нашому місті, які свого часу направили до прокуратури журналісти телекомпанії «Візит». Заяви на цю ж тему (про заборону доступу до інформації та неоголошену цензуру) також направляли журналісти газет «Програма плюс» і «Телеграф», але відповіді до цих адресатів поки що не надійшли.

«Під час проведення перевірки встановлені порушення окремих положень інформаційного законодавства в діяльності посадовців органу місцевого самоврядування. А саме: щодо оприлюднення нормативно-правових актів, шляхів отримання журналістами інформації, проведення засідання державної надзвичайної протиепідемічної комісії при виконавчому комітеті», - зазначено у повідомленні старшого радника юстиції й прокурора Кременчука Тимофія Кодоли.

«У зв’язку з цими порушеннями на адресу Кременчуцького міського голови 6 вересня внесено подання з вимогою вжиття заходів до їх усунення та вирішення питання застосування до винних осіб заходів дисциплінарного впливу», - йдеться у повідомленні Кодоли.

Liked the article?
Help us be even more cool!