ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Прокуратура вважає, що захист обвинувачених у вбивстві Бузини затягують розгляд справи

12.12.2018, 11:17
Фото - Євген Руденко, "Українська правда"

Прокуратура Києва стверджує, що адвокати обвинувачених у вбивстві публіциста Олеся Бузини, Андрія Медведька та Дениса Поліщука, свідомо затягують розгляд справи. Про це повідомляє “Українська правда” з посиланням на прес-секретаря прокуратури Києва Надію Максимець.

Зокрема, на засіданні в Шевченківському районному суді 11 грудня захисники оголосили клопотання про відвід усьому складу суду присяжних.

“Підставою для внесення клопотання стало рішення про можливість проведення судового засідання за відсутності одного з захисників, який був повідомлений про дату та час засідання, але не з’явився, повідомивши про відрядження”, - пояснили в прокуратурі.

Повідомляється, що суд відмовив у задоволенні клопотання про відвід суду присяжних.

Після цього в судовому засіданні оголосили перерву до 8 лютого 2019 року.

“Це вже третє засідання, на якому прокурор не зміг зачитати обвинувальний акт через розгляд відводів”, - резюмували у відомстві.

За словами Максимець, ймовірно, наступне засідання розпочнеться з відводу прокурору.

Як повідомляв ІМІ, у серпні Шевченківський районний суд Києва визначив п’ять присяжних для розгляду справи про вбивство Олеся Бузини.

7 червня 2018 року Шевченківський райсуд Києва призначив обвинувальний акт щодо підозрюваних у вбивстві журналіста Олеся Бузини Андрія Медведька і Дениса Поліщука до розгляду по суті судом присяжних. Перед цим засідання переносили кілька разів.

Олесь Бузина був застрелений 16 квітня 2015 року в Києві у дворі багатоквартирного будинку, в якому жив. Андрій Медведько і Денис Поліщук, яких підозрюють у вбивстві Бузини, були заарештовані 18 червня 2015 року. У грудні 2015 року Печерський райсуд Києва змінив запобіжний захід для них на домашній арешт.

Дії підозрюваних кваліфіковані за п. 12 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство, вчинене за попередньою змовою групою осіб) та ч. 1 ст. 263 (незаконне зберігання зброї) КК України. За вчинене їм загрожує від 10 до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення.

Обидва не визнають своєї провини. Адвокати Медведька та Поліщука заявляли про фальсифікацію ДНК-експертизи в цій справі і про алібі обвинувачених.

Їм загрожує від 10 до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення за обвинуваченням в умисному вбивстві й незаконному зберіганні зброї.

Liked the article?
Help us be even more cool!