ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Прокуратура Словаччини висунула обвинувачення четвертому підозрюваному у вбивстві журналіста

01.10.2018, 11:51
Фото - idnes.cz

Генеральна прокуратура Словаччини висунула обвинувачення четвертому підозрюваному у справі про вбивство в лютому 2018 року журналіста-розслідувача Яна Кучака і його нареченої, повідомляє Радіо Свобода.

Речниця прокуратури Андреа Предайньова повідомила, що 44-річна жінка, імені якої не називають, 30 вересня обвинувачена “у надзвичайно серйозному злочині – співучасті у вбивстві”.

Словацькі ЗМІ повідомляють, що жінку звинувачують у замовленні вбивства журналіста і його нареченої. Але адвокат сім’ї Кучака заявив, що жінку вважають більше посередником, оскільки “вбивця абсолютно не міг знати, хто замовив злочин”.

Раніше обвинувачення висунули трьом особам, яких затримали у справі про вбивство під час поліцейської спецоперації.

30 вересня суд постановив залишити всіх чотирьох затриманих під вартою.

Як повідомляв ІМІ, 26 лютого 2018 року в Словаччині вбили 27-річного журналіста видання Aktualít Яна Кучака та його дівчину. Їх знайшли застреленими у помешканні в населеному пункті Велка Мача неподалік міста Трнава.

Найбільш вірогідним мотивом убивці правоохоронці вважають професійну діяльність журналіста.

Кучак розслідував випадки шахрайства з грошима європейських фондів і можливу причетність до цього італійського мафіозного клану “Ндрангета”.

Вбивство Кучака призвело до масових протестів у Словаччині, відставки прем’єр-міністра Роберта Фіцо та двох міністрів внутрішніх справ.

17 вересня влада Словаччини визначила можливого свідка у справі вбивства словацького журналіста Яна Кучака.

27 вересня поліція Словаччини заарештувала кількох підозрюваних у справі про вбивство журналіста Яна Кучака і його нареченої.

Liked the article?
Help us be even more cool!