ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Прокуратура розслідує 26 справ щодо порушень прав журналістів у Криму

07.06.2019, 15:33
Фото – qha.com.ua

Прокуратура Автономної Республіки Крим проводить досудове розслідування у 26 кримінальних провадженнях за фактами скоєння злочинів стосовно журналістів та інших представників засобів масової інформації на окупованій території АР Крим.

Про це повідомляється на сторінці прокуратури у фейсбуку.

У межах цих проваджень про підозру повідомлено дев’яти співробітникам так званого “управления ФСБ РФ по Республике Крым и г. Севастополю”. Також про підозру повідомлено одному з ротних незаконно створеного збройного формування “Самооборона Криму”, який причетний до незаконного позбавлення волі журналіста Османа Пашаєва.

Незаконні затримання журналістів є порушеннями норм міжнародного гуманітарного права, зокрема Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни та відповідно перекваліфіковуються на ст. 438 КК України ("Порушення законів та звичаїв війни"), зазначає прокуратура.

Як повідомляв ІМІ, за п’ять місяців 2019 року слідчі підрозділи Нацполіції розпочали досудові розслідування в 77 кримінальних провадженнях за злочинами проти професійної діяльності журналістів, до суду передано обвинувальні акти в шести кримінальних провадженнях.

Liked the article?
Help us be even more cool!