ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Прокуратура проводить додаткову перевірку конфлікту між журналістами ТВі та директором “Залісся”

29.03.2012, 07:21
Броварська міжрайонна прокуратура проводить додаткову перевірку щодо конфлікту, який виник 28 лютого між журналістами каналу ТВі та директором Державної організації «Резиденція «Залісся» Віктором Камінецьким.

Про це йдеться у відповіді Прокуратури Київської області на запит представниці “Репортерів без кордонів” Оксани Романюк, що є у розпорядженні ІМІ.

У запиті Романюк просила повідомити про хід розслідування інциденту, який стався 28 лютого 2012 року між знімальною групою програми розслідувань «Знак оклику» каналу ТВі (журналістом Дмитром Гнапом та оператором Кирилом Шапарем) та директором державної резиденції «Залісся» Віктором Камінецьким.

Зокрема, у прокуратурі повідомили, що розглянуто запит “Репортерів без кордонів” в частині надання інформації щодо кримінальної справи за фактом перешкоджання законній професійній діяльності журналістів каналу ТВі під час конфлікту з директором Державної організації «Резиденція «Залісся» Камінецьким.

“Встановлено, що за результатами перевірки зазначеного конфлікту старшим слідчим Броварської міжрайонної прокуратури 13.03.12 прийнято рішення про відмову в порушенні кримінальної справи щодо директора Державної організації «Резиденція «Залісся» Камінецького В.К. за відсутністю в його діях ознак складу злочинів, передбачених ст.ст. 171, 364, 365 КК України. Броварським міжрайонним прокурором вказане рішення скасовано, на цей час додаткова перевірка триває”, - йдеться у відповіді прокуратури.

Нагадаємо, 28 лютого журналіст Дмитро Гнап та оператор Кирило Шапар намагалися взяти у Камінецького коментар з приводу невиконання Указу Президента України №1049 від 11 грудня 2009 року, згідно з яким на території „Залісся” замість закритої президентської бази відпочинку має бути створено Національний природний парк.

Прес-служба телеканалу ТВі повідомила, що „зазначені питання обурили директора державної резиденції і Камінецький напав на журналіста й оператора, намагаючись вихопити камеру. Відбулася фізична сутичка, у результаті якої були пошкоджені камера та мікрофон знімальної групи. Після інциденту директор резиденції залишив місце події”.

У той же день Державне управління справами (ДУС) відсторонило від виконання службових обов’язків Камінецького на період розслідування інциденту зі знімальною групою телеканалу TВі.

Камінецький надіслав до міліції заяву, у якій звинуватив журналістів телеканалу ТВі у завданні йому тілесних ушкоджень.

Дмитро Гнап відправив запит Державному управлінню справами, у якому запитав, чому на території державної резиденції «Залісся» досі не створено Національний природний парк, проте відповіді так і не отримав.
Liked the article?
Help us be even more cool!