ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Прокуратура повідомила про підозру міліціонеру, який перешкоджав журналісту "Українських новин"

12.10.2015, 14:27

Слідче управління прокуратури міста Києва повідомило про підозру інспектору патрульної служби Святошинського райуправління міліції за фактом перешкоджання законній професійній діяльності журналіста інформаційного агентства “Українські новини”. Про це повідомляється на сайті прокуратури міста Києва.

“Подія сталася 10 липня поточного року під час громадської акції у Святошинському районі, яку висвітлював журналіст інформаційного агентства “Українські новини”. Працівник міліції, який забезпечував охорону громадського порядку, безпідставно затримав та застосував силу до вказаного представника ЗМІ, незважаючи на те, що останній попередньо пред’явив журналістське посвідчення”, - зазначили в прокуратурі.

Наразі міліціонеру повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст. 171 КК України.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Як повідомляв ІМІ, 10 липня “Українські новини” повідомили, що у Києві міліція при розгоні власників МАФів і кавових машин, які штурмували штрафмайданчик у Святошинському районі, незаконно затримала Дмитра Перепелицю під час виконання ним редакційного завдання. Один з міліціонерів вихопив у журналіста планшет, на який він знімав подію, а двоє інших заламали йому руки за спину.

Кореспондента відвели на територію штрафмайданчика, де до того моменту лежали на землі близько 10 затриманих. Після цього журналістові дозволили пред'явити редакційне посвідчення. Переконавшись у тому, що затриманий - кореспондент, правоохоронці зажадали у нього залишатися на місці затримання активістів.

Через 40 хвилин у журналіста взяли свідчення і відпустили, але при цьому не повернули редакційний планшет, порадивши звернутися до співробітників патрульної поліції.

10 липня Національна спілка журналістів України заявила, що вимагає від міліції негайно дати пояснення щодо незаконного затримання журналіста "Українських новин" Дмитра Перепелиці.

11 липня заступник начальника відділу зв'язків з громадськістю столичної міліції Ірина Левченко спростувала інформацію про те, що їх співробітники забрали у затриманого журналіста “Українських новин” Дмитра Перепелиці планшет і повідомила, що він не мав при собі редакційного посвідчення.

Інформаційне агентство “Українські новини” обурене коментарем прес-служби Головного управління Міністерства внутрішніх справ про обставини затримання їх кореспондента Дмитра Перепелиці, і вимагає спростувати цю інформацію.  

Liked the article?
Help us be even more cool!