ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Прокуратура порушила справу про побиття журналістки

06.03.2012, 01:41
5 березня прокуратура Подільського району міста Києва порушила кримінальну справу за фактом завдання легкого тілесного ушкодження Оксані Романюк - представниці міжнародної журналістської організації «Репортери без кордонів» в Україні. Про це повідомляє Телекритика.
 

Кримінальну справу порушено за ч. 1 ст. 125 (умисне легке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України. Провадження досудового слідства доручено Подільському РУ ГУ МВС України в місті Києві.

Раніше в порушенні кримінальної справи відмовила міліція.

Як нагадує УЗГ МВС, 6 лютого до Подільського РУ ГУМВС України в місті Києві по спецлінії «102» надійшло повідомлення про бійку на проспекті Свободи. Конфлікт виник через встановлення торговельних кіосків, що, на думку місцевих жителів, цілком незаконно.

Повідомлення було зареєстроване, а на місце події прибула слідчо-оперативна група. До міліціонерів звернулася Оксана Романюк, якій з її слів, були нанесені удари в обличчя. Під час конфлікту вона представлялася журналістом, однак не пред'явила посвідчення, оскільки на той момент його у потерпілої не було.

Подільське районне управління ГУ МВС України в місті Києві відмовило в порушенні кримінальної справи за ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України, оскільки не виявило складу злочину в діях невстановлених осіб.

Матеріали дослідчої перевірки було скеровано до прокуратури, яка прийняла рішення про порушення справи за іншою статтею.

 

 
Liked the article?
Help us be even more cool!