ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Прокуратура оголосила підозри охоронцям, які виштовхали журналістів з території міськради Кривого Рогу

03.12.2020, 15:25
Фото – 0564.ua
Фото – 0564.ua

Прокуратура Кривого Рогу (Дніпропетровська область) оголосила підозри трьом працівникам комунального підприємства “Криворізька муніципальна гвардія” в справі про перешкоджання головній редакторці інформаційної агенції “Перший Криворізький” Софії Скибі та журналісту Максиму Бовчалюку, яких 22 квітня виштовхали з території Криворізької міської ради, повідомляє “Детектор медіа”.

Матеріали справи щодо третього обвинувачуваного Віктора О. до суду передали 30 листопада. На підготовче судове засідання 2 грудня він не з’явився, бо нібито не знав про призначення розгляду справи. Не прийшов і його адвокат Дмитро Дербін.

Адвокат потерпілого Максим Гореліков повідомив, що суддя Ольга Чайкіна відклала установче засідання до 22 грудня.

Криворізька місцева прокуратура №1 розділила матеріали на два провадження за однією статтею про перешкоджання, оскільки Віктор О. вважався на той момент військовослужбовцем. Після підготовчого засідання ці провадження можуть об’єднати в одне.

Трьом працівникам криворізького КП “Муніципальна гвардія” може загрожувати до трьох років обмеження волі.

Як повідомляв ІМІ, 22 квітня в Кривому Розі (Дніпропетровська область) представники КП “Муніципальна гвардія” виштовхали журналістів сайту “Перший Криворізький” із внутрішнього двору виконкому міської ради, де мало відбутися пленарне засідання сесії. Водночас на сесію пустили журналістів комунальної ТРК “Рудана”.

Поліція Кривого Рогу відкрила кримінальне провадження за фактом перешкоджання журналістам “Першого Криворізького” (ст. 171 Кримінального кодексу України).

Правоохоронці передали до суду обвинувальний акт стосовно трьох працівників КП “Муніципальна гвардія”, які 22 квітня виштовхали з території Криворізької міської ради журналістів порталу “Перший Криворізький” Софію Скибу та Максима Бовчалюка.

Liked the article?
Help us be even more cool!