ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Прокуратура не відповіла по суті на запит НМПУ, бо не побачила клопотання про доступ

03.08.2012, 02:44

Прокуратура Печерського району міста Києва не відповіла по суті, розглянувши інформаційний запит заступника голови Незалежної медіа-профспілки України Андрія Яніцького про надання інформації щодо результатів проведення перевірки за зверненням народного депутата Володимира Ландіка з приводу LB.ua, повідомляє “Телекритика”.

Прокуратура вважає, що не повинна відповідати по суті, оскільки в інформаційному запиті відсутнє клопотання про надання публічної інформації, розпорядником якої є прокуратура Печерського району столиці.

Виконувач обов'язків прокурора Печерського району Олександр Кузьменко роз'яснив НМПУ, що статтею 2 закону «Про доступ до публічної інформації» передбачено, що його дія не поширюється на відносини у сфері звернень громадян, які регулюються спеціальним законом, у даному випадку - законом «Про статус народного депутата».

Нагадаємо, 12 липня заступник голови НМПУ, редактор відділу «Економіка» інтернет-видання LB.ua Андрій Яніцький звернувся до Генпрокуратури та прокуратури міста Києва з інформаційними запитами. На той момент ще не було відкрито кримінальну справу щодо LB.ua, тому він запитував у прокуратури: «Чи триває ще перевірка відносно LB.ua, чи ні? Якщо ні, коли вона закінчилася? Яке процесуальне рішення було прийнято в результаті прокурорської перевірки? Чи має ще питання прокуратура до працівників редакції LB.ua відносно заяви Ландіка В.І. або заяв інших осіб станом на 12 липня 2012 року?».

18 липня прокуратура Печерського району Києва порушила кримінальну справу за фактом порушення таємниці листування депутата Володимира Ландіка - за результатами перевірки заяви нардепа від 21 червня.

Liked the article?
Help us be even more cool!