ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Прокуратура не оголосила підозру депутату Херсонської облради щодо нападу на журналістів

25.09.2019, 17:32

25 вересня прокуратура Херсонської області повідомила про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 296 КК України,  депутату Херсонської обласної ради VII скликання. Про це повідомляється на сайті прокуратури Херсонської області.

Досудове розслідування встановило, що 22 вересня вказаний депутат у стані алкогольного сп’яніння вчинив хуліганські дії щодо потерпілого Ч.  

“За версією слідства, вищевказаний громадянин завдав два удари руками в обличчя потерпілого, а також грубо порушив громадський порядок та права громадян на спокій і відпочинок шляхом гучного викрикування в нічний час образ нецензурною лайкою. Продовжуючи свої хуліганські дії, він наніс удари декільком журналістам, які намагалися зафіксувати факти неправомірної поведінки, та відібрав у них телефони та погрожував фізичною розправою”, – йдеться в повідомленні.  

Санкція ч. 3 ст. 296 КК України (хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалося особливою зухвалістю, пов’язане з опором громадянам, які припиняли хуліганські дії) передбачає покарання за вказаний злочин у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п’яти років.

Юрист ІМІ Алі Сафаров звернув увагу, що в цьому випадку підозру оголошено виключно за статтею 296 Кримінального кодексу України “Хуліганство”. 

“Незважаючи на те що під час зазначених подій зафіксовано перешкоджання законній професійній діяльності журналістів і насильство, що є кримінальними правопорушеннями, передбаченими статтями 171 і 345-1 Кримінального кодексу України, підозра оголошена виключно за статтею 296 Кримінального кодексу України “Хуліганство”. Таким чином, журналісти, що постраждали під час інциденту, обмежені у своїх правах, бо, відповідно до положень кримінального процесуального законодавства, не можуть скористатися правами потерпілих від злочинних дій. Також щодо хуліганства передбачається геть інша процедура досудового слідства і збору доказів, що також не відповідає обставинам справи”, – сказав Алі Сафаров.

Як повідомляв ІМІ, Олешківське відділення поліції Херсонської області відкрило провадження за 171-ю статтею Кримінального кодексу України за зверненням журналіста КНК-Медіа, депутата Дніпровської районної ради Олександра Власова, на якого напав депутат Херсонської обласної ради Євген Рищук уночі 23 вересня.

Як розповів представнику ІМІ Олександр Власов, під час нічних сутичок у селі Праві Саги Олешківського району Рищук ударив його по голові і в плече, а потім забрав у нього та його дружини телефони, розбивши один з них.

Liked the article?
Help us be even more cool!