ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Прокуратура Миколаєвщини перевіряє договори "НікВесті" з рекламодавцями

07.06.2018, 14:55
Фото - скріншот Твіттер НікВесті

Прокуратура Миколаївської області проводить перевірку законності договорів на висвітлення діяльності, укладених різними установами з інтернет-виданням “НікВесті”. Про це повідомив головний редактор видання Олег Деренюга в своєму блозі на сайті “НікВесті”.

З'ясувалося, що підставою для проведення перевірки стала публікація радника голови Миколаївської обласної державної адміністрації Андрія Сенченка. Він є співзасновником інформаційного агентства “Українська Медіа Група”, яке, у свою чергу є, власником інтернет-видання “Преступности.НЕТ”.

“Підставою для перевірки став блог радника губернатора, розміщений на сайті, яким володіє радник губернатора. У своєму блозі він повідомляє, що Чорноморський державний університет імені Петра Могили, Департамент енергетики Миколаївської міської ради та КУ “Центр енергоефективності Миколаєва” офіційно на підставі договорів замовляли послуги з інформування населення у “НикВести”. І наша прокуратура, прочитавши блог радника губернатора, раптово вирішила перевірити всі акти виконаних робіт та інші документи, що підтверджують законність договорів з “НикВести”, - написав Олег Деренюга.

Як зазначив головний редактор видання, багато ЗМІ мають договірні відносини з різними приватними, державними та комунальними структурами на висвітлення їхньої діяльності.

“Цим ЗМІ заробляють гроші, щоб мати штат кореспондентів, які кожен день збирають, обробляють, перевіряють і публікують інформацію, щоб жителі області були в курсі всіх подій, що відбуваються”, - написав Олег Деренюга.

Журналіст зазначив, що ніколи раніше правоохоронні органи не цікавилися цими процесами.

“Але все буває вперше. Питання тільки: що змусило миколаївську прокуратуру відкласти свої важливі справи і зайнятися журналістами? Прокуратуру, яка закрила кримінальне провадження щодо Надії Шуліченко, яка годувала дітей в миколаївських школах гнилими продуктами, прокуратуру, яка не відреагувала на журналістське розслідування про нерухомість матері прокурора Дмитра Левицького, прокуратуру, яку не бентежить незаконність ремонтних робіт в Миколаївському міжнародному аеропорту, прокуратуру, яка має купу іншої роботи, але раптом зайнялася перевіркою договорів інтернет-видання з його рекламодавцями”, - написав Олег Деренюга.

Світлина від Oleg Derenuga.

Фото - "НікВесті"

Liked the article?
Help us be even more cool!