ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Прокуратура Криму" не знайшла порушень в затриманні блогера Заіра Акадирова

02.06.2016, 11:15

Підконтрольна Росії прокуратура Криму не побачила порушень у діях поліцейських по відношенню до блогера Заіра Акадирова, затриманого 15 січня під час судового засідання у “справі 26 лютого”. Про це Акадиров написав у себе на Фейсбуці, повідомляє Крим.Реалії.

“Проведеною перевіркою встановлено, що порушень Федерального закону “Про поліцію” в діях співробітників МВС по РК відносно Вас не встановлено. З огляду на викладене, підстав для вжиття заходів прокурорського реагування на даний час немає”, - йдеться у відповіді відомства на заяву Заіра.

Дії силовиків у листі обґрунтовують тим, що нібито дії блогера в будівлі Верховного суду Криму, “спрямовані на фото і відеофіксацію обстановки і учасників кримінального процесу, в тому числі свідків і потерпілих, викликали підозру в їх правомірності”.

При цьому в прокуратурі підкреслюють, що Акадиров добровільно попрямував до будівлі поліції, а відомостей про його затримання “в адміністративних матеріалах” немає.

За словами Акадирова, після інциденту з поліцейськими він направив скарги на дії поліцейських в адміністрацію президента Росії, Генпрокуратуру Росії, Слідчий комітет і МВС Росії, Слідчий комітет Криму, прокуратуру Криму, Уповноваженого з прав людини в Криму. До листів доклав диск з відео- та аудіозаписом інциденту. Всього отримано близько 15-ти листів-відповідей з “мокрими” печатками і майже стільки ж електронною поштою.

Блогер звернув увагу, що прокуратура Сімферополя користується українськими “мокрими” печатками.

Як повідомляв ІМІ, 15 січня у Сімферополі у “Верховному суді Криму” поліція затримала кримського журналіста Заіра Акадирова, який прийшов на засідання суду в якості слухача. Після допиту його відпустили.

Прокуратура Автономної Республіки Крим при Генеральній прокуратурі України відкрила кримінальне провадження за фактом затримання в Криму російськими спецслужбами журналіста, блогера Заіра Акадирова.

22 січня додому Заіру Акадирову принесли повістку, де його викликали в "прокуратуру"  Залізничного району Сімферополя на 21 січня.

1 лютого кримський блогер Заір Акадиров офіційно подав скарги на поліцейських, які затримали його 15 січня біля будівлі “Верховного суду Криму” в день судового процесу у “справі 26 лютого”

27 січня Заір Акадиров звернувся до  “прокуратури Криму” з проханням провести перевірку й ужити заходів прокурорського реагування за фактом неправомірних дій співробітників поліції, які намагалися затримати його 15 січня в Сімферополі.

Liked the article?
Help us be even more cool!