ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Прокуратура Берліна почала розслідування проти російського журналіста за сюжет про "згвалтування" дівчинки

08.02.2016, 15:30

Берлінська прокуратура почала попереднє розслідування відносно кореспондента російського Першого каналу Івана Благого. Про це DW повідомив німецький адвокат Мартін Лютле.

Саме клопотання цього адвоката про перевірку законності сюжету Благого про нібито викрадену і згвалтовану російськомовну дівчинку Лізу Ф. стало підставою для відкриття кримінальної справи.

За словами Лютле, берлінська прокуратура повідомила йому про початок розслідування, що означає, що у відомстві "вивчають надані докази". На даний момент відносно Івана Благого існує "проста підозра", що необхідно для початку дізнання, пояснив адвокат.

У січні Мартін Лютле звернувся в прокуратуру Берліна з клопотанням про перевірку законності сюжету російського Першого каналу. Його автор, журналіст Іван Благий розповів про історію ймовірного згвалтування в Берліні 13-річної російськомовної дівчинки мігрантами з арабських країн. Лютле повідомив DW, що телесюжет знятий в дусі російської пропаганди і служить для розпалювання міжнаціональної ворожнечі. За його словами, за вчинені дії російському журналісту загрожує від трьох місяців до п'яти років тюремного ув'язнення.

Представник міської прокуратури Берліна Мартін Штельтнер повідомив, що справу 13-річної Лізи з Берліна розкрито. За даними влади, протягом 30 годин відсутності дівчинки не були здійснені "ні згвалтування, ні взагалі будь-які сексуальні дії". У ніч свого зникнення 11 січня дівчинка ховалася від батьків вдома у свого друга.

Liked the article?
Help us be even more cool!