ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Прокуратура АРК використовує інтерв'ю Гордона в справі проти Поклонської

13.05.2020, 10:54
Фото – Гордон
Фото – Гордон

Прокуратура АРК використовує інтерв'ю журналіста Дмитра Гордона з колишнім російським прокурором Криму, депутатом Держдуми Росії Наталією Поклонською в кримінальному провадженні проти неї. Про це в ефірі Радіо Крим.Реалії повідомив прокурор відділу Прокуратури АРК Кирило Копійка.

“Уся інформація, що міститься в зазначеному інтерв'ю, буде долучена до матеріалів кримінального провадження, і йому буде дана оцінка”, – сказав Копійка.

За його словами, проти Поклонської розслідують кримінальну справу за ч. 1 ст. 438 КК України (порушення законів і звичаїв війни). Прокурор нагадав, що, бувши представником окупаційної влади, вона сприяла забороні Меджлісу кримськотатарського народу. Також Поклонська брала участь у незаконному кримінальному переслідуванні учасників мітингу 26 лютого 2014 року під стінами Верховної Ради АРК.

"Підозрювану оголошено в розшук. Кримінальне провадження зупинено у зв'язку з розшуком підозрюваної. Наразі вирішується питання щодо здійснення спеціального (заочного. – Ред.) досудового розслідування щодо підозрюваної", – повідомив прокурор.

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров вважає, що інтерв'ю Поклонської Гордону ображає тих, кого зараз у Криму позбавлено волі, зокрема через дії Поклонської.

Напередодні на це інтерв'ю також відреагував постійний представник Президента України в АРК Антон Кориневич. Він зазначив, що “особи, які безпосередньо сприяли окупації частини України, не можуть і не будуть вважатися голосом кримчан”.

До анексії Криму Наталія Поклонська працювала в органах прокуратури України. Навесні 2014 року підконтрольна Кремлю влада півострова призначила її прокурором Криму. Вона ініціювала заборону діяльності Меджлісу кримськотатарського народу в Росії й на окупованому півострові.

Поклонську обрали до Держдуми Росії на виборах, які влаштувала Москва на півострові. Україна і Захід не визнали цих виборів.

На материковій частині України проти Наталії Поклонської порушили дві кримінальні справи – про державну зраду і про заборону діяльності Меджлісу кримськотатарського народу. Вона також перебуває в санкційних списках ЄС і ще низки окремих країн.

Liked the article?
Help us be even more cool!