ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Прокуратура АРК відкрила справу за фактом незаконного обшуку ФСБ у квартирі кримської журналістки

15.04.2015, 10:05

За фактом незаконного обшуку співробітниками ФСБ у квартирі кримської журналістки, автора “Центру журналістських розслідувань” Анни Андрієвської відкрито кримінальне провадження. Про це повідомляє “Центр” з посиланням на прокуратуру АРК, створену при Генпрокуратурі України.
За даними відомства, до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено дані про кримінальне правопорушення, передбачене ч.1 ст.162 КК України (незаконне проникнення в житло, незаконне проведення в них огляду чи обшуку).
Матеріали кримінального переслідування відповідно до ч.2 ст.12 закону про окуповані території направлені до Генпрокуратури України для визначення підслідності.
Як повідомляв ІМІ, 13 березня в квартирах батьків журналісток “Центру журналістських розслідувань” Анни Андрієвської та Наталії Кокоріної співробітники ФСБ Росії провели обшуки у межах кримінальної справи, порушеної за публікації “Центру журналістських розслідувань”.

ФСБ Росії порушила кримінальну справу стосовно журналістки “Центру журналістських розслідувань” Анни Андрієвської за статтею 280.1 КК Росії (публічні заклики до порушення територіальної цілісності РФ) щодо публікації її матеріалу про волонтерів батальйону “Крим”. Журналістка стверджує, що там немає закликів до відокремлення півострова.

Після обшуку Кокоріну затримали та допитували як свідка шість годин в кримському управління ФСБ Росії, після чого відпустили, вилучивши у неї особистий ноутбук.

Кримська польова місія з прав людини заявила, що порушення даної справи ФСБ РФ порушує принцип територіальної підслідності, оскільки матеріал опубліковано на сайті українського ІА “Центр журналістських розслідувань”, зареєстрованого Міністерством юстиції України, редакція якого, як і журналіст, знаходиться в Києві.

8 квітня ФСБ допитала журналістку “Центру” Ганну Шайдурову в рамках кримінальної справи, порушеної за фактом публікації на сайті “Центру журналістських розслідувань” (за статтею 280.1 КК РФ - публічні заклики до порушення територіальної цілісності РФ).

9 квітня кримська журналістка Ганна Андрієвська заявила про відсутність адекватної реакції української влади на порушення ФСБ РФ кримінальних справ проти низки кримських журналістів за заклики до посягання на територіальну цілісність РФ.

Liked the article?
Help us be even more cool!