ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Прокуратура АРК розпочала кримінальне провадження через статтю російського блогера про окупований Крим

17.07.2020, 15:00
Фото – qha.com.ua
Фото – qha.com.ua

Прокуратура АРК за зверненням Представництва Президента України в АР Крим, почала кримінальне провадження за фактом розпалювання національної ворожнечі в публікації російського блогера про Крим. Про це повідомляє Радіо Свобода.

У відомстві вказують, зокрема, на "розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті, на приниження національної честі та гідності" в публікації під назвою "У Криму є три проблеми: вода, українські паспорти і кримські татари".

"У публікації наявні можливі прояви національної дискримінації у вигляді розпалювання міжнаціональної ворожнечі до кримськотатарського народу шляхом використання мови ненависті. В рамках кримінального провадження заплановано проведення лінгвістичної експертизи вказаної статті", – йдеться в повідомленні.

Зазначається також, що "вживаються заходи щодо встановлення осіб, причетних до скоєння вказаного правопорушення".

Ім’я та прізвище блогера в повідомленні не вказано.

Публікація зі згаданою назвою раніше з’явилася на інтернет-порталі "Бізнес онлайн" під авторством російського блогера Олександра Горного.

Після цього Представництво Президента України в АРК звернулося до прокуратури автономії з проханням перевірити цю публікацію на предмет розпалювання ворожнечі.

У коментарі проєкту Радіо Свобода "Крим.Реалії" Горний сказав, що йому "все одно, що там відкривають", і заявив, що це "не його стаття і не його заголовок".

"Це не моя стаття, не мої заголовки. Нехай відкривають, що хочуть проти того видання", – заявив блогер.

Він зазначив, що навіть не пам’ятає назви видання, у якому вийшов матеріал, і тепер, як висловився Горний, "це проблема редактора цього видання".

Liked the article?
Help us be even more cool!