ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Проект про суспільне мовлення відправлено на експертизу до Ради Європи

07.07.2011, 04:26

Урядовий варіант законопроекту значно різниться від концепції, підготовленої Гуманітарною радою при президенті

Адміністрація президента України звернулася до Ради Європи з проханням провести експертизу проекту закону «Про суспільне телебачення і радіомовлення». Про це «Телекритику» повідомили в Адміністрації глави держави.

Глава Адміністрації президента України Сергій Льовочкін звернувся до генерального директора Генерального Директорату Ради Європи з прав людини та правових питань Буайя Філіпа з проханням провести експертизу законопроекту «Про суспільне телебачення і радіомовлення України» на предмет відповідності його стандартам Ради Європи. Експертизу мають провести у рамках спільного проекту Ради Європи та Європейського Союзу «Сприяння європейським стандартам в українському медійному середовищі» та в рамках співпраці між Адміністрацією президента України та РЄ.

Законопроект «Про суспільне телебачення і радіомовлення України» спрямований на реалізацію одного з положень резолюції Парламентської Асамблеї Ради Європи «Про виконання обов'язків та зобов'язань Україною».

Нагадаємо, що радник президента Ганна Герман вже заявляла про наміри надіслати цей проект на експертизу до Ради Європи.

«Телекритика» опублікувала текст законопроекту «Про суспільне телебачення і радіомовлення», схвалений Кабміном і розкритикований експертами. Нагадаємо, цей законопроект розробляв Держкомтелерадіо з ініціативи Віктора Януковича. В основу було покладено концепцію, схвалену Громадською гуманітарною радою при Президенті України.

Голова робочої групи Валерій Бебик розкритикував проект із поправками Кабміну, заявивши, що його слід доопрацювати, повернувшись до концепції Громадської гуманітарної ради, яка, на його думку, була кращою і прогресивнішою, позаяк об'єднувала близько десяти законопроектів, розроблених раніше, а також враховувала досвід інших країн. Негативної думки про цей проект і радник президента Ганна Герман.

 

Liked the article?
Help us be even more cool!