ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Продовжуються пошуки охоронця, який напав на журналісток

27.09.2012, 02:31
Учасники руху “Стоп цензурі” продовжують пошуки охоронця, який 3 вересня на Всесвітньому газетному конгресі силою відібрав плакат з написом про ценузур у головного редактора “Української правди Олени Притули, який вона тримала під час виступу президента Віктора Януковича.

“Особливі прикмети розшукуваного охоронця: зріст - 185 -195 см., міцна статура, виглядає на 35-45 років, русяве волосся. На момент інциденту був одягнений в чорний костюм, сіру сорочку і сіро-чорну краватку в смужку. Нахабний, безпардонний, не має поваги до жінок”, - йдеться у листівці.

Нагадаємо, 3 вересня на відкритті Всесвітнього газетного конгресу під час мирної журналістської акції, охорона силою забрала плакат з написом про цензуру у головного редактора «Української правди» Олени Притули, який вона тримала під час виступу президента. А також грубо відштовхнула заступника головного редактора Kyiv Post Катерину Горчинську.

УДО запевнило, що не перешкоджало акції журналістів на Всесвітньому газетному конгресі і що це зробили приватні охоронці.

Генеральний директор Української асоціації видавців періодичної преси Олексій Погорєлов повідомив, що під час відкриття конгресу та перебування там президента України Віктора Януковича за охорону в залі відповідало УДО, йому підпорядковувалися всі додатково найняті організаторами приватні охоронці, які пройшли інструктаж УДО.

13 вересня учасники руху "Стоп цензурі!" оголосили у всеукраїнських розшук людину, яка 3 вересня на Всесвітньому газетному конгресі перешкоджала проведенню журналістської акції на підтримку свободи слова в Україні.

17 вересня Погорєлов сказав, що організатори форуму не залучали приватних охоронних фірм під час відкриття конгресу 3 вересня.

17 вересня директор департаменту забезпечення службової діяльності Управління державної охорони (УДО) Олег Герасик заявив, що в охоронних заходах на відкритті 64-го Всесвітнього газетного конгресу та 19-го Всесвітнього форуму редакторів 3 вересня брала участь приватна охоронна фірма «Вольф».

Керівник приватної охоронної фірми «Вольф» Сергій Усенко заявив, що охоронець, який силою відбирав плакати в журналістів на відкритті газетного конгресу, не належить до співробітників фірми.

Liked the article?
Help us be even more cool!