ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Проблема не в тому, що в Україні немає моралі, а в тому, що в нас «забагато моралей»" - Томенко

10.11.2011, 03:38
Віце-спікер Микола Томенко заявив, що парламент не ухвалить законопроекту, який міститиме норми, що дозволятимуть забороняти діяльність ЗМІ та інтернет-видань без рішення суду, за службовою запискою органу центральної виконавчої влади. Цю заяву заступник голови Верховної Ради зробив під час парламентських слухань на тему: «Сучасне становище суспільної моралі в Україні, проблеми і перспективи, та стан дотримання законодавства в цій сфері».Про це повідомляє Телекритика.
 

«Я абсолютно переконаний, ми пройшли занадто довгий шлях, врегульовуючи законодавство, щоб ліквідувати цензуру. Тому не відновиться в українській державі цензура навіть із міркувань суспільної моралі. Думаю, що суспільно значимі ідеї залишаться в законопроекті № 7132, а інструментарій, який передбачається, ми продумаємо, і він буде відповідати Конституції і чинному законодавству. Тому хотів ще раз усіх заспокоїти, що в цілому законопроект, на моє глибоке переконання, не буде проголосований у цьому вигляді, щоб потім хтось якимсь наказом міг заборонити газету, телебачення чи інтернет-видання», - зазначив Микола Томенко.

На думку пана Томенка, . «Мені здається, що у нас надзвичайно велика проблема роз'єднаності. У нас немає жодної інституції, яка б служила прикладом моральності. Всі мусили б змінитися, і парламент, який не витримує стандартів нашої суспільної моралі, й інші. Проблема не в тому, що у ЗМІ не шанується мораль, а в тому, що у нас з'явилася мода на цинізм, нахабство й агресію», - зауважив заступник голови парламенту.
 

За словами Миколи Томенка, Національна експертна комісія з питань захисту суспільної моралі взяла на себе часом невластиві функції тільки тому, що інші не виконують свої. «Треба змусити працювати ті органи, які ми уповноважили щоденно це робити. Які фінансуються з державного бюджету, за наші гроші, Нацраду, комісію, яка опікується регулюванням реклами та інші. Тоді все стане на свої місця», - сказав віце-спікер.

 

 

Liked the article?
Help us be even more cool!