ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

При спробі в'їхати в Туреччину затримали німецького журналіста

20.04.2016, 13:07

В аеропорту Стамбула (Туреччина) при спробі в'їхати в країну був затриманий кореспондент німецької телекомпанії ARD Фолькер Швенке. Канцлер ФРН Ангела Меркель висловила стурбованість у зв'язку із затриманням журналіста, повідомляє DW.

За даними телерадіокомпанії SWR, керівник кореспондентського бюро ARD в Каїрі збирався зі Стамбула відправитися до турецько-сирійського кордону, де планував поспілкуватися з сирійськими біженцями. Про причини затримання їй не повідомили.

“Ми стежимо за цим з певною стурбованістю”, - заявила Меркель 19 квітня. Меркель додала, що МЗС Німеччини перебуває в контакті з турецькою стороною і робить все можливе, щоб журналіст міг продовжити роботу.

Це вже не перший інцидент за участю німецьких журналістів у Туреччині. Місяцем раніше видання Spiegel Online було змушене відкликати свого багаторічного кореспондента в Стамбулі Хазнаіна Казима через відмову турецької влади про продовження йому акредитації. Журналістські організації Німеччини розцінюють цю подію як замах на свободу слова.

Liked the article?
Help us be even more cool!