ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Президент Молдови відмовився підписати закон про боротьбу з російською пропагандою

20.12.2017, 13:51
Фото - rbc.ua

Президент Молдови Ігор Додон відмовився затверджувати закон про боротьбу з російською пропагандою. Про це президент написав на своїй сторінці у Facebook, повідомляє Media Sapiens з посиланням на сайт Deschide.

“Повернув парламенту так званий “Закон про боротьбу з російською пропагандою”. Повторно вказую на антидемократичний характер цього закону, спрямованого на обмеження свободи слова і плюралізму думок”, - написав Ігор Додон.

На думку президента, цим законом здійснюється “грубе порушення конституційних прав більшості населення Республіки Молдова”. У своєму дописі він також зазначив, що близько 70% молдовських громадян “вважають Російську Федерацію дружньою державою”.

Раніше парламент Молдови підтримав у першому і другому читаннях законопроект про зміну Кодексу про телебачення і радіо. Ним передбачалося запровадити захист інформаційного простору і забезпечення європейських стандартів подання політичної інформації. Законопроект також передбачає обмеження трансляції та ретрансляції на території Молдови інформаційно-аналітичних, політичних і військових передач з країн, які не ратифікували Європейську конвенцію про транскордонне телебачення. Під його дію підпадають і передачі з Росії.

Після ухвалення законопроекту парламентом президент Молдови Ігор Додон заявив, що не підпише закон. За його словами, цей закон погіршить партнерські стосунки країни з РФ.

Liked the article?
Help us be even more cool!