ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Президент більше спілкується із західними ЗМІ, оскільки ми залежні від постачання зброї – Никифоров

06.12.2022, 14:28
Фото – Офіс президента
Фото – Офіс президента

Президент України Володимир Зеленський спілкується більше із західними журналістами, ніж із журналістами з інших регіонів світу, оскільки Україна залежить від постачання зброї з країн-партнерів. Про це розповів прессекретар президента Сергій Никифоров в інтерв'ю Інтерфакс-Україна.

Він зазначив, головною запорукою успішної боротьби проти російської агресії є сміливість та самовідданість українських військовослужбовців, однак у них мають бути інструменти.

“Вони повинні мати зброю, щоб захищати свою країну. На жаль, ситуація наразі така, що ми дуже залежні від постачання зброї. Ми її або беремо, або купуємо в партнерів. Тому президент наразі більше спілкується із західними журналістами”, – сказав Никифоров.

Крім того, за словами речника, існує пряма залежність від комунікації Зеленського з аудиторією західних країн, яка, своєю чергою, впливає на свою владу.

“І нам надають засоби для захисту нашої території та суверенітету”, – додав він.

Водночас, наголосив Никифоров, розмова президента з українськими журналістами виходить завжди предметнішою.

“Тому що наші (ЗМІ. – Ред.) – це більше конкретики, глибини, нюансів тощо… Моя особиста думка, хоча, напевно, вона збігається і з позицією президента, – з нашими ЗМІ цікавіше", – зазначив прессекретар Зеленського, додавши, що “західні ЗМІ все-таки йдуть більше “по верхах” і дають оглядову картину”.

Відповідаючи на запитання щодо підвищення рівня комунікації президента з українською пресою, зокрема з друкованою, на тлі його спілкування із західною, Никифоров зазначив, що “наразі треба потерпіти цей дискомфорт”.

“А після війни ми надолужимо все втрачене”, – резюмував він.

Liked the article?
Help us be even more cool!