ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Президента закликали втрутитися у ситуацію з українською службою Euronews

10.01.2017, 11:00

Представники української культурної, наукової, медійної громади, звернулись до Президента України, Прем’єр-міністра та Голови Верховної Ради через ситуацію, що склалася навколо української служби європейського телеканалу Euronews, повідомляє zaxid.net з посиланням на «Громадське».

«Українська редакція, єдина з 13-ти мовних служб та один з небагатьох голосів нашої країни у Європі, опинилася на межі закриття вже найближчими тижнями, у зв’язку з рішенням керівництва телеканалу припинити мовлення українською через відсутність фінансування і борги з боку НТКУ.

Пане Президенте, ми закликаємо Вас якнайшвидше втрутитися у ситуацію і посприяти збереженню української редакції на Euronews», – зазначено у петиції.

Підписанти наголосили на важливості збереження української редакції на Euronews в умовах зростання проросійської пропаганди в Європі за активної підтримки Москви.

«Підкреслюємо, що ліквідація української мовної служби телеканалу Euronews відбувається, зокрема, одночасно з розширенням фінансованої Москвою російської служби каналу. Втрату українського голосу на Euronews у контексті нинішнього геополітичного протистояння вважаємо неприпустимою і несправедливою», – заявлено у зверненні.

«Наголошуємо, що завдяки українській службі телеканалу європейські глядачі отримували змогу краще дізнаватися не лише про політичне та економічне життя, російську агресію в Україні, але й про культурні, мистецькі події нашої держави, а також про її історію. Пригадаємо про відзняті українськими журналістами Euronews програми і репортажі про події в Україні, а також записані інтерв'ю з видатними постатями країни, що транслювалися 13 мовами Euronews по всьому світу. Зазначимо, що чимало прямих ефірів і сюжетів про події в Україні з використанням відеоматеріалу інформагенцій готувалися для всіх мовних служб Euronews за ініціативи української редакції.

Усі ці можливості, пане Президенте, можуть бути незворотньо втраченими вже найближчим часом. Закликаємо Вас не допустити цього!», – сказано у петиції.

Петицію підписали понад 50 представників громадськості.

Liked the article?
Help us be even more cool!