ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Президент знову закликав канали до мовної саморегуляції

06.09.2016, 12:32

Президент України Петро Порошенко знову закликав власників телеканалів до збільшення присутності української мови в ефірі. З таким зверненням він виступив 6 вересня під час відкриття п’ятої сесії Верховної Ради, повідомляє “Українська правда”.

Він нагадав, що вже говорив про це нещодавно і вважає це питання таким, що потребує швидкого вирішення.

“Сподіваюся, що телевізійна індустрія відреагує на це раніше, ніж ви ухвалите відповідні закони”, – сказав він, звертаючись до депутатів.

За словами президента, “у такій чутливій сфері свідома саморегуляція – це завжди значно краще, ніж примус законом”.

“Тим більше, що ми жодним чином не зазіхаємо на право телеканалів мовити російською та іншими мовами для задоволення потреб всіх громадян України”, – запевнив він.

Порошенко додав, що статус української мови як єдиної державної “буде наповнюватися реальним змістом, але з повагою до національних меншин”.

Нагадаємо, у серпні президент вже закликав телеканали збільшити частку української мови в ефірі.

Як повідомляв ІМІ, 7 липня Президент Петро Порошенко підписав Закон України №1421-VIII “Про внесення змін до деяких законів України щодо частки музичних творів державною мовою у програмах телерадіоорганізацій”. Мінімальна частка ведення передач державною мовою має становити протягом першого року – не менше 50%, протягом другого – не менше 55%, протягом третього – не менше 60%.

16 червня Верховна Рада зобов'язала радіостанції транслювати кожну третю пісню українською мовою. За відповідний законопроект № 3822-д “Про внесення змін до Закону України “Про телебачення і радіомовлення” (щодо частки пісень державною мовою в музичних радіопрограмах і радіопередачах) за основу та в цілому проголосували 268 народних депутатів.

Liked the article?
Help us be even more cool!