ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Президент передав вдові Георгія Гонгадзе нагороду Героя України

21.03.2016, 21:38

21 березня Президент України Петро Порошенко передав вдові загиблого журналіста Георгія Гонгадзе Мирославі нагороду Героя України. Про це повідомляється на сайті глави держави.

“Майже через 16 років після трагічної загибелі Ґії маю високу честь і велику відповідальність передати Вам і вашій родині вищу державну нагороду, яка по праву належить Георгію Гонгадзе”, - сказав Президент під час передачі нагороди дружині загиблого журналіста Мирославі Гонгадзе.

Глава держави відзначив величезний внесок Георгія Гонгадзе в розбудову незалежної України, боротьбу за свободу слова та розвиток незалежних ЗМІ.

“Своє життя Георгій віддав за Україну. Він є прикладом того, яким має бути справжній українець”, - сказав Петро Порошенко.

Президент також наголосив, що сьогодні звання Героя України у воюючий країні набуло своєї справжньої цінності і протягом двох останніх років всього кілька десятків українців удостоєні честі носити його.

У свою чергу Мирослава Гонгадзе наголосила: “Ґія завжди був готовий віддати життя за Україну. І, якщо б він сьогодні був живим, він був би там – на східних кордонах. Якщо б він був живий, він би пишався цією нагородою”.

Президент подякував Мирославі Гонгадзе, за те, що вона не пориває зв'язки з Батьківщиною і, фактично, працює послом доброї волі, шляхом народної дипломатії зміцнюючи стратегічне партнерство між Україною та США, особливо важливе для протидії російській агресії.

Нагадаємо, звання Герой України з удостоєнням ордена Держави Георгію Гонгадзе присвоїв 23 серпня 2005 року Президент України Віктор Ющенко.

Як повідомляв ІМІ, Георгій Гонгадзе зник 16 вересня 2000 року, пізніше в лісі під Києвом знайшли його обезголовлений труп. У 2009 році в Київській області було знайдено рештки черепа, які, за даними експертизи, належать журналісту.

29 січня 2013 року Печерський райсуд Києва засудив колишнього начальника департаменту зовнішнього спостереження Міністерства внутрішніх справ Олексія Пукача до довічного тюремного ув'язнення за вбивство Гонгадзе.

6 січня 2016 року Апеляційний суд Києва визнав законним вирок про довічне тюремне ув'язнення для колишнього начальника департаменту зовнішнього спостереження Міністерства внутрішніх справ Олексія Пукача за убивство журналіста Георгія Гонгадзе.

Liked the article?
Help us be even more cool!