ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Пресслужба Ради пояснила ситуацію з недопуском журналістів

29.08.2019, 15:07
Фото – Радіо Свобода

Пресслужба Верховної Ради пояснила ситуацію з недопуском журналістів у ложу преси. Про це повідомляє “Детектор медіа” з посиланням на керівника сектору взаємодії зі ЗМІ, виконувача обов’язків керівника пресслужби Верховної Рада Андрія Степаненка.

За його словами, на урочисте засідання Верховної Ради України з нагоди складення присяги народними депутатами, обраними 21 липня 2019 року, акредитувалося загалом близько 700 журналістів.

“Коли став анонс на сайті Верховної Ради, у ньому було позначено, що необхідно вказати професію – фотограф, оператор, журналіст. Деякі медійники на це не звернули уваги і просто писали агенцію. Охорона не реагує на “агенцію”. У ложу преси в цей день допускалася лише оптика (оператори та фотографи з технікою. – Ред.), оскільки дуже багато акредитованих”, – пояснив він.

Також Степаненко сказав, що медійників, які вказали в акредитації “фото / відео”, пресслужба ВР занесла до окремого списку для охорони. 

“І пред’являти претензії до УДО – я думаю, це невірно, якщо була неправильно заповнена акредитація. А комп’ютер просто визначив – якщо пишуть “агенція”, то значить це журналіст”, – пояснив він, додавши, що система автоматично не могла підтвердити акредитацію.

За його словами, ложа для преси “була сьогодні “обрізна”, тому що там виступав хор”. Степаненко зауважив, що журналісти та кореспонденти 29 серпня працювали виключно в кулуарах другого і третього поверхів. Натомість оператори та фотографи працювали в ложі преси, там було понад 100 камер. Він уточнив, що, “можливо, навіть більше, бо йшли на зустріч (журналістам, які неправильно заповнили акредитацію. – Ред.)”.

Як повідомляв ІМІ, 29 серпня частину представників засобів масової інформації не пускали на урочисте засідання Верховної Ради, вказавши причиною відсутність їх у списку акредитації.

Liked the article?
Help us be even more cool!