ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Прес-центр штабу АТО просить СБУ позбавити акредитації журналістів Громадського ТБ та "Нової газети"

08.07.2016, 15:22

Прес-центр штабу АТО просить СБУ призупинити акредитації журналістів Громадського ТБ Анастасії Станко, Костянтина Реуцького та спеціального кореспондента “Нової газети” Юлії Полухіної через грубе порушення правил роботи журналістів в зоні АТО. Про це йдеться у заяві прес-центру штабу АТО на офіційній сторінці у Фейсбук.

Причиною такого прохання стало, зазначають в прес-центрі штабу АТО, що вищевказані журналісти відзняли у промзоні міста Авдіївки відео “з позиціями українських десантників, їхні обличчя і зброя, предмети, що можуть стати орієнтирами для ворога.

“6 липня 2016 року у населеному пункті Авдіївка на промзоні, яку обороняють українські десантники, вели зйомки журналісти Громадського ТБ Анастасія Станко і Костянтин Реуцький. З ними також була і представник російського видання “Новая газета” Юлія Полухіна, яку журналісти Громадського ТБ представили як свого працівника. Станко і Реуцький не перший раз працюють на промзоні, тож їх добре знають десантники. Зазначені журналісти відзняли обстріли наших позицій з боку російських окупаційних військ та двох загиблих українських військовослужбовців в результаті попадання міни в бліндаж”, - йдеться у заяві.

Зранку 8 липня цей сюжет було виставлено на сайті Громадського ТБ, переглянувши який, українські бійці, звернулися з вимогою до керівництва каналу зняти відео, що останні й зробили.

“Через деякий час подібний сюжет вийшов на сайті “Нової газети” за авторством Юлії Полухіної, який розлетівся інтернетом, російськими ЗМІ та медіа-ресурсами так званої “ДНР”. Це обурило українське суспільство і насамперед воїнів десантників, що обороняють промзону в Авдіївці. На даному відео чітко відзняті позиції десантників, їхні обличчя і зброя, предмети, що можуть стати орієнтирами для ворога. Це є грубим порушенням правил роботи журналістів в зоні АТО”, - йдеться у заяві.

Прес-центр АТО наголошує, що основною цінністю є людське життя і зазначають, що до журналістів, які у своїй діяльності грубо суперечать основному даним принципом, будуть прийматися відповідні рішення.

Анастасія Станко, Костянтин Реуцький та Юлія Полухіна мають акредитацію СБУ і на основі цього відповідні прес-карти. При цьому, зауважує прес-центр, Юлія Полухіна за весь час перебування в зоні АТО жодного разу не надавала заявок щодо своєї роботи у підрозділах ЗС України.

“Підтримуючи ініціативу українських десантників, які боронять Авдіївську промзону, прес-центр штабу АТО клопоче перед СБУ про призупинення акредитації журналістів Громадського ТБ Анастасії Станко, Костянтина Реуцького та спеціального кореспондента “Нової газети” Юлії Полухіної до з’ясування всіх обставин”, - йдеться у заяві.

Як повідомляв ІМІ, заступниця міністра інформаційної політики України Тетяна Попова заявила, що кореспондентка російської газети “Новая газета” Юлія Полухіна порушила правила роботи в зоні АТО, маючи прес-карту АТО. За словами чиновниці, це може призвести до вилучення прес-карти.

Liked the article?
Help us be even more cool!