ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Пресслужба Медведчука не пустила журналістів Радіо Свобода на передання полонених

01.07.2019, 10:32
Фото - Андрій Дубчак, Радіо Свобода

Пресслужба голови політради партії “Опозиційна платформа – За життя” Віктора Медведчука не пустила 28 червня журналістів Радіо Свобода на передання українських полонених, повідомляє Радіо Свобода.

Журналісти видання вранці подали в пресслужбу список для акредитації та отримали підтвердження, що можуть бути на події.

Проте, зауважує видання, в аеропорту охорона не виявила прізвищ кореспондентів Радіо Свобода. Пізніше охороні повідомили, що Радіо Свобода не пройшло узгодження пресслужби Медведчука. Жодних пояснень від пресслужби отримати не вдалося, пише видання.

Раніше Медведчук розповів російським ЗМІ, що 28 червня в Мінську бойовики збройних угруповань “ДНР” та “ЛНР” мають передати чотирьох українських заручників.

Юрист ІМІ Алі Сафаров зазначає, що недопуск журналістів Радіо Свобода на цю подію має ознаки цензури відповідно до частини другої статті 24 Закону України “Про інформацію”. 

“Статус Віктора Медведчука як особи, яка здійснює процеси передачі полонених, не визначений законодавством. Віктор Медведчук не призначений на посаду, не має статусу державного службовця, не має врегульованого будь-яким нормативним актом статусу як особа, що представляє Україну. Тому на Віктора Медведчука і його структури не розповсюджуються норми частини другої статті 25 Закону України “Про інформацію”, яка передбачає право журналістів відвідувати приміщення суб’єктів владних повноважень і бути прийнятими їх посадовими особами”, – зазначив юрист. 

Він додав, що також на Віктора Медведчука і його структури не поширюються норми статті 26 Закону України “Про інформацію”, якими визначається процедура акредитації журналістів суб’єктом владних повноважень. 

“Однак, виходячи з великої суспільної важливості факту передачі Україні незаконно утримуваних Росією українських громадян, недопуск журналістів Радіо Свобода на цю передачу має ознаки цензури відповідно до частини другої статті 24 Закону України “Про інформацію”, – сказав Алі Сафаров.

Liked the article?
Help us be even more cool!